Op 3 oktober 2016 gaat de nieuwe NBC science-fictionserie Timeless (2016) in première. Maar het zou zomaar kunnen dat de serie van Eric Kripke (Supernatural) en Shawn Ryan (The Shield) en de producenten van The Blacklist binnenkort van de buis wordt gehaald. De Spaanse producent Onza Partners beweert dat de serie een rip-off zou zijn van de Spaanse serie El Ministerio del Tiempo.

De Spaanse serie gaat over een overheid bestaande uit drie personen die terug in de tijd reizen om de geschiedenis te veranderen. Timeless (2016) vertelt het verhaal van een mysterieuze crimineel die een geheime state-of-the-art tijdreismachine steelt met de bedoeling om Amerika zoals wij het kennen te vernietigen.

Al lijken beide verhalen op elkaar, het is toch een verrassing dat Onza Partners NBC, Sony, Kripke en diverse andere partijen voor de rechtbank daagt. Er leek op het eerste gezicht een goede verstandhouding te zijn tussen alle betrokken partijen. In april 2015 is er een bijeenkomst tussen Onza directeur Gonzalo Sagardia en Gersh partner Roy Ashton geweest. Er werd een DVD overhandigd samen met allerlei promotiemateriaal op een internationale televisieconferentie. Maar die overhandiging was gebonden aan allerlei voorwaarden, blijkt nu, en het productieteam achter Timeless (2016) schijnt die voorwaarden geschonden te hebben.

Uiteraard houden we het nieuws over Timeless (2016) scherp in de gaten. Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.

Ga jij kijken naar Timeless (2016)? Of wacht je even tot er een beslissing is gevallen?


Malcolm Barrett, Abigail Spencer en Matt Lanter