Netflix heeft de historische dramaserie Marco Polo gecanceld na twee seizoenen. Na een rustig tweede seizoen en een vermeend verlies van 200 miljoen dollar heeft de streamingdienst besloten om de serie ten grave te dragen naar het kerkhof van gecancelde series. En dat is een zeer belangrijke overwinning voor de Magere Hein van gecancelde series want Marco Polo wordt hierdoor de eerste originele gescripte Netflix-serie die geen derde seizoen krijgt.

De serie, gebaseerd op het leven van de 14e-eeuwse Venetiaanse ontdekkingsreiziger en handelaar, ging in 2014 in première. Er werden door producent Harvey Weinstein twee seizoenen afgeleverd van elk tien afleveringen.

Netflix' vicepresident Original Content Cindy Holland zei: “We zijn dankbaar en willen graag onze partners, de Marco Polo-acteurs waarvan het optreden boeiend en ‘top-notch’ waren bedanken; aan de betrokken producenten, inclusief John Fusco, Dan Minahan, Patrick Macmanus en hun crew, die hun hart in de serie hebben gestoken; en natuurlijk Harvey [Weinstein], David [Glasser] en onze vrienden bij TWC, die fantastische medewerkers waren van start tot finish.

Had jij nog graag een derde seizoen gezien van Marco Polo?


(vLnR) Acteurs Zhu Zhu, Benedict Wong, vicepresident van Netflix's Original Content Cindy Holland, acteurr Lorenzo Richelmy, Netflix' chief content officer Ted Sarandos, acteurs Chin Han, Joan Chen en Rick Yune.