The CW heeft maar liefst zeven series vernieuwd voor het 2017-2018 seizoen. De series die vernieuwd worden zijn; Arrow (seizoen 6), Crazy Ex-Girlfriend (seizoen 3), DC's Legends of Tomorrow (seizoen 3), Jane the Virgin (seizoen 4) Supergirl (seizoen 3), Supernatural (seizoen 13) en The Flash (2014) (seizoen 4).

Tijdens de Television Critics Association perstour in Pasadena zei Mark Pedowitz, president van The CW, het volgende: “De laatste paar seizoenen heeft The CW een schema van bewezen series opgebouwd van DC superhelden, tot kritisch toegejuichte komedies tot sciencefictiondrama’s. Vroege vernieuwing van deze zeven series zorgt ervoor dat de producenten al vroeg vooruit kunnen plannen voor het volgende seizoen, en geeft ons een solide basis voor het volgende seizoen, met originele gescripte series die over het hele jaar kunnen worden uitgerold.”

Welke serie wordt er dan hernieuwd? Constantine is nieuw leven ingeblazen bij CW Seed als een animatieserie die in het seizoen van 2017-2018 in première zal gaan. Het zal gaan om vijf of zes 10 minuten durende afleveringen en deze worden ingesproken door Matt Ryan, die in de originele NBC serie een hoofdrol speelde. Deze serie werd na één seizoen gecanceld bij NBC.

En hoe zit het met de series die niet op de bovenstaande lijst voorkomen? Van Reign (2013) en The Vampire Diaries is reeds officieel bekend gemaakt dat deze series gecanceld zijn. Maar over The 100, The Originals en iZombie is nog geen woord gerept. Ook Riverdale, de serie die net in première is gegaan, wordt nog niet genoemd.

Zoals het er nu uitziet zullen Frequency en No Tomorrow niet terugkeren voor een tweede seizoen, hoewel het nog steeds niet officieel bekend is gemaakt. Maar ze zullen volgens Pedowitz niet vertrekken zonder een soort van afsluiting. Ook zijn de wonderen de wereld nog niet uit en kan The CW opeens besluiten om deze twee series toch te vernieuwen. We houden het nieuws omtrent alle The CW-series nauwlettend in de gaten.

Zijn al deze beslissingen van The CW terecht?


Wordt The Originals wel vernieuwd nu The Vampire Diaries niet zal terugkeren in 2017-2018?