"It's Showtime everybody. Showtime"

Once Upon a Time

Op 5 maart gaat seizoen 6B van Once Upon a Time van start bij ABC. Tijd voor een enthousiaste column van deze geweldige serie. Wie kent ze niet; de sprookjesfiguren van de Gebroeders Grimm, 1001 nacht, Disney, Pixar en vele anderen fantasiefiguren ook uit niet sprookjes, zoals Jeckyl & Hyde.

Once Upon a Time geeft je vele flashbacks naar de tijd dat ik met pappa en mamma naar de bioscoop ging om weer een nieuw sprookje te gaan zien. Je kan het zo gek niet bedenken of de figuren komen wel één of meerdere keren voor in Once Upon a Time. Van Sneeuwwitje tot Frankenstein, ik heb ze allemaal wel een keer gezien in Storybrook.

De enige die niet gebaseerd zijn op een sprookje zijn Emma en Henry. Nu had ik een klein beetje mijn twijfels bij Emma en Henry, ze doen het nu niet slecht meer. Emma, die de The Black Swan is geweest, pakt de draad weer erg goed op. Henry mag er van mij uitgeschreven worden, al doet hij het niet slecht. Het blijft me irriteren dat hij maar niet ouder schijnt te worden.

En dan mijn favoriete, Captain Hook. Hij mag van mij nog heel lang in Storybrook blijven, al is dat in Once Upon a Time niet altijd zeker. Maar het voordeel in het sprookjesland van Once Upon a Time: iedereen kan ook weer tot leven worden gewekt. Ik hoop dat er een zevende seizoen gaat komen van deze bovennatuurlijke sprookjesserie.

Dit was de radiocolumn van Nimuë, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben gedraaid en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Spin Doctors – Two Princess

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling