Net als in maart hebben we voor april alle nieuwe series die in deze maand* uitkomen voor je op een rijtje gezet.

Gent-West

Te zien vanaf: Zaterdag 1 april bij Play en Play More van Telenet.
Het verhaal: Gent-West is de Vlaamse remake van de Australische serie Wentworth. Na jaren mishandeld te zijn door haar man probeert Veronique haar man te vermoorden. Dat mislukt en zij komt terecht in de gevangenis van Gent-West. Twee gangs in de gevangenis proberen haar voor zich te winnen.
De cast:Ruth Becquaert, Veerle Deobbelaere, Gilda De Bal, Tatyana Beloy en Charlotte Anne Bongaerts.

Gold Rush: Parker's Trail

Te zien vanaf: Zaterdag 1 april bij Discovery Channel.
Het verhaal: In Gold Rush: Parker's Trail gaan Parker en Rick samen een epische tocht maken die de oude mijnwerkers ook maakte meer dan 100 jaar geleden.
De cast:Parker Schnabel en Rick Ness.

Akashic Records of Bastard Magic Instructor

Te zien vanaf: Dinsdag 4 april bij AT-X.
Het verhaal: Sistina gaat naar een magische academie om haar vaardigheden aan te scherpen in de magische kunsten, in de hoop om het mysterie van de raadselachtige Sky Castle op te lossen. Na de pensionering van haar favoriete leraar blijkt de vervanging, Glen, een late, luie en schijnbaar incompetente loser van een instructeur te zijn. Hoe komt het dat Glen werd uitgekozen door de beste tovenaar in de academie?!
De stemmencast:Souma Saitou, Yume Miyarnotot, Akane Fujita, Hiroki Takahashi, Eri Kitamura en Ari Ozawa.
Video on youtube


Confess

Te zien vanaf: Dinsdag 4 april bij go90.
Het verhaal: In Confess heeft de hoofdpersoon Auburn een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Hele grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan.
De cast: Katie LeClerc, Ryan Cooper, Rocky Myers en Amy Pham.
Video on youtube


Brockmire

Te zien vanaf: Woensdag 5 april bij IFC.
Het verhaal: Brockmire is een beroemde major league baseball-omroeper, die in een live-uitzending zeer pijnlijk en en-publiek ontdekt dat zijn vrouw ontrouw is. Tien jaar later is hij vastbesloten om zijn carrière en zijn liefdesleven in een klein stadje een nieuw leven in te blazen.
De cast: Hank Azari, Amanda Peet en Tyrel Jackson.


American Playboy: The Hugh Hefner Story

Te zien vanaf: Vrijdag 7 april bij Amazon.
Het verhaal: De Amazon Original Series, American Playboy: The Hugh Hefner Story, tekent een weergaloos beeld met meer dan 17000 uur aan beeldmateriaal en 2600 scrapbooks uit Hefners' persoonlijke archief, waarmee het leven van Hugh Hefner wordt blootgelegd als Amerikaanse icoon en de geschiedenis van het merk dat hij creëerde.
De cast: Matt Whelan, Ian Bell, Adam Jonas Segaller en Hugh M. Heffner.
Video on youtube


The Son

Te zien vanaf: Zaterdag 8 april bij AMC.
Het verhaal: The Son is gebaseerd op het veelgeprezen roman van Philipp Meyer en zal twee gelijktijdige perioden volgen. Het eerste verhaal gaat over de jonge Eli McCullough, die is ontvoerd en geïndoctrineerd in een stam van Comanche in 1849. Het andere verhaal speelt zich 60 jaar later af, als Eli gegroeid is en strijdt met zijn familie om het vee-imperium te handhaven tijdens de turbulente Bandit Wars van Zuid-Texas.
De cast: Pierce Brosnan, Zahn McClamon, James Parks, Carlos Bardem en Paola Núñez.
Video on youtube


Guerrilla

Te zien vanaf: Donderdag 13 april bij Showtime.
Het verhaal: Tegen de achtergrond van een van de meest explosieve periodes in Groot Brittannië, vertelt Guerrilla het verhaal van een politiek actief paar wiens relatie en waarden en normen worden getest als ze een politieke gevangene bevrijden en een ondergrondse radicale cel vormen in Londen in de jaren '70.
De cast: Idris Elba, Damian Verguson, Wunmi Mosaku, Petrick Gibson en Seeta Indrani.
Video on youtube


Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? On the Side: Sword Oratoria

Te zien vanaf: Zaterdag 15 april bij Tokyo MX.
Het verhaal: Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? On the Side: Sword Oratoria is een Japanse anime.
De stemmencast: Saori Oonishi, Juri Kimura en Yurika Kubo.
Video on youtube


The White Princes

Te zien vanaf: Zondag 16 april bij Starz!.
Het verhaal: Gebaseerd op het gelijknamige boek van Philippa George, is The White Princess het verhaal van Elizabeth of York, de dochter van The White Queen, en haar huwelijk met Lancaster Victor, Henry VII.
De cast: Jodie Corner, Michelle Fairley, Jacob Collins-Levy en Essie Davis.
Video on youtube


Famous in Love

Te zien vanaf: Dinsdag 18 april bij Freeform.
Het verhaal: Een gewone student krijgt in Famous in Love een enorm grote kans om mee te spelen in een Hollywood mega-blockbusterfilm. Ze moet vanaf dan navigeren door een onmiskenbare chemie tussen haar twee mede-hoofdrolspeelsters, terwijl ze de waarheid van een verdwenen popster boven water probeert te krijgen.
De cast: Carter Jenkins, Georgie Flores, Charlie DePew, Bella Thorne en Keith Powers.


Girlboss

Te zien vanaf: Vrijdag 21 april bij Netflix.
Het verhaal: Girlboss is gebaseerd op het leven van Sophia Amoruso, die er zelf al een bestseller over schreef #Girlboss. De serie vertelt het verhaal van Amoruso (Britt Robertson) die begint met het verkopen van vintage kleding via eBay. Wanneer ze 28 jaar is, staat ze al aan het hoofd van haar eigen internationale mode-imperium Nasty Gal.
De cast: Britt Robertson, Ellie Reed en Alphonso McAuley.
Video on youtube


Great News

Te zien vanaf: Dinsdag 25 april bij NBC.
Het verhaal: Samenwerken met sommige collega's kan moeilijk zijn, maar samenwerken met je moeder? In Great News is dat een heel ander verhaal. Als Katie, een opkomende nieuwsproducer, ontdekt dat haar moeder aangenomen is als nieuwe stagiaire, lijkt dit het slechtste nieuws ooit te zijn. Maar met haar grootste fan aan haar zijde, krijgt ze misschien eindelijk de erkenning die ze verdient.
De cast: Briga Heelan, John Michael Higgins, Andrea Martin en Adam Cambell.
Video on youtube


The Handmaid's Tale

Te zien vanaf: Woensdag 26 april.
Het verhaal: Gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. In de 21e eeuw staat de mens op uitsterven, daarom worden de vruchtbare vrouwen verplicht opgeleid tot voortplantingsmachines. De moedige weduwe Kate bedenkt een plan. Ze krijgt steun uit onverwachte hoek.
De cast: Elisabeth Moss, Alexis Biedel, Yvonne Strahovski en Jordana Blake.
Video on youtube


Dear White People

Te zien vanaf: Vrijdag 28 april bij Netflix.
Het verhaal: Samantha White start samen met een aantal andere zwarte studenten een radioprogramma. Hun programma heet Dear White People. Het is hun reactie op discriminatie op de universiteit. Sam leest blanke Amerikanen de les met haar radioprogramma en vertelt de do’s en dont’s over racisme in de samenleving…
De cast: Brandon P. Bell, Logan Browning, Antoinette Robertson, Ashley Blaine Featherson en DeRon Horton.
Video on youtube


Cable Girls (Las Chicas Del Cable)

Te zien vanaf: Vrijdag 28 april bij Netflix.
Het verhaal: Gesitueerd in de jaren '20 volgen we in Cable Girls vier vrouwen met verschillende achtergronden die worden aangenomen als telefonisten bij een telefoonmaatschappij.
De cast: Ana Fernández, Blanca Suárez, Maggie Civantos en Nadia de Santiago.
Video on youtube


American Gods

Te zien vanaf: Zondag 30 april bij Starz!
Het verhaal: American Gods gaat over een beginnende oorlog tussen de oude en nieuwe goden. De traditionele goden, met wereldwijde mythologische achtergronden, verliezen steeds meer terrein aan de nieuwe goden die voor de moderne liefde voor geld, technologie, media, beroemdheden en drugs staan.
De cast:Ian McShane, Peter Stormare, Orlando Jones, Ricky Whittle, Emily Browning en Crispin Glover.


Dat zijn de bij ons bekende nieuwe series die in april 2017 hun première beleven.

Op welke serie zat jij te wachten of welke serie ga je volgen? En welke serie(s), denk jij, zal vernieuwd worden, gecanceld worden of zelfs vroegtijdig uit het uitzendschema worden gehaald?


*Het kan zijn dat er tijdens het publiceren van deze lijst nog datums bekend worden gemaakt, helaas is dit niet te voorkomen. Maar geef het in de reacties door als je nog een serie bent tegen gekomen of er een datum is gewijzigd.

Veel kijkplezier en tot volgende maand.


Cable Girls