Emma Swan zal niet terugkeren in het mogelijke zevende seizoen van Once Upon a Time.

Jennifer Morrison zal haar contract niet laten verlengen. Mocht ABC de sprookjesserie Once Upon a Time vernieuwen met een zevende seizoen, dan is Swan nog in één aflevering te zien en daarna is het na zes seizoenen gedaan met haar. Wat deze beslissing voor effect zal hebben op Storybrooke, Hook en Henry is niet bekend.

Er gaan nogal wat geruchten dat in het mogelijke zevende seizoen het hele verhaal van Once Upon a Time op zijn kop zal komen te staan en dat ze een soort van reset gaan doen met Storybrooke en zijn inwoners. De contracten van Lana Parrilla (foto L), Colin O’Donoghue (foto) en Robert Carlyle lopen ook één van deze dagen af, maar het ziet er naar uit dat zij wel gaan verlengen.



Op twitter liet Morrison weten waarom zij deze beslissing heeft genomen. “Als het einde van mijn contract nadert bij Once Upon a Time sta ik voor een belangrijke beslissing. ABC, Eddy Kitsis en Adam Horowitz hadden mij heel genereus aangeboden om door te gaan als regulier castlid. Na zeer nauwkeurige afwegingen, dat het creatief en persoonlijk tijd is om verder te gaan. (…) Als ik verder zal gaan naar andere creatieve inspanningen zal ik de fan-conventies blijven bezoeken, als mijn schema het toelaat. Ik kijk er altijd naar uit om de fans te ontmoeten. (…) Ik zal zeker Once Upon a Time blijven volgen. De creativiteit van de showrunners hebben mij altijd geïnspireerd en ik kan niet wachten om te zien hoe de ontwikkeling verder gaat en hoe ze de serie opnieuw gaan uitvinden.”


Op 14 mei zal de laatste aflevering van het zesde seizoen worden uitgezonden en de algemene verwachting is dat ABC Once Upon a Time zeker vernieuwd wordt.

Wat denk jij? Is het goed dat Swan verdwijnt uit Storybrooke, of zal je haar aanwezigheid gaan missen in Once Upon a Time?


Robert Carlyle