Een beetje zoals verwacht heeft NBC de tijdreisserie Timeless (2016) gecanceld, maar vijf andere series keren in het seizoen 2017-2018 terug bij NBC.

We beginnen met slecht nieuws. Want ondanks het feit dat het eerste seizoen is geëindigd met een cliffhanger heeft NBC besloten om de tijdreis-dramaserie Timeless (2016) niet te vernieuwen met een tweede seizoen. Het eerste en nu laatste seizoen ging in oktober 2016 in première met redelijk goede cijfers 12,03 miljoen kijkers gemiddeld. Helaas bleven daar in februari 2017, nog net de helft van over, slechts 6,12 miljoen kijkers hebben de nu seriefinale gezien.

Dan het goede nieuws. NBC heeft vijf series vernieuwd, te beginnen met de filmadaptatie Taken (2017). De actieserie zal in 2017-2018 terugkeren met een tweede seizoen. Het tweede seizoen zal ook gelijk meer afleveringen krijgen, zestien in totaal. Ook krijgt Taken (2017) een nieuwe showrunner, Alex Cary zal vervangen worden.

Blindspot is ook vernieuwd, maar dan met een derde seizoen. Het derde seizoen van Blindspot zal in het najaar van 2017 van start gaan.

En dan zijn er nog drie van de vier Chicago-franchise series vernieuwd door NBC. De fans zullen nog even geduld moeten hebben wat betreft de nieuwkomer Chicago Justice, maar Chicago Fire krijgt een zesde seizoen. Chicago PD zal in 2017-2018 van start gaan met een vijfde seizoen en de ziekenhuisserie Chicago Med zal terugkeren met een derde seizoen.

Eerder heeft NBC al Shades of Blue, Superstore, The Good Place, Law & Order: Special Victims Unit en This Is Us vernieuwd. Gecancelde NBC series zijn onder andere Emerald City en Powerless.

Wat denk jij van deze vernieuwingen en canceleringen?