Kerstmis wordt dit jaar er één van afscheid nemen en welkom heten van de oude en nieuwe Doctor Who.

De fans moeten nog even geduld hebben voor ze afscheid kunnen nemen van Peter Capaldi als de twaalfde Doctor Who. En Capaldi is niet de enige die afscheid neemt. Ook showrunner Steven Moffat gaat afscheid nemen na een zeer lange tijd gediend te hebben bij Doctor Who. En we kunnen het niet met zekerheid zeggen, misschien gaan ze allemaal weg, misschien maar één. Of misschien blijven ze allemaal: Pearl Mackie (Bill), Michelle Gomez (Missy) en Matt Lucas (Nardole). Hier moet wel wat vraagtekens bij worden gezet, want al enige tijd geleden had Gomez aangegeven dat ze net als Capaldi en Moffat in het tiende seizoen afscheid zou nemen van Doctor Who.

Maar terug naar de kerstspecial: In deze special zal David Bradley (Game of Thrones) de allereerste Doctor Who gaan spelen, oorspronkelijk gespeeld door William Hartnell. Bradley speelde al eerder Hartnell in een biopic over het maken van de allereerste aflevering van Doctor Who, Who, An Adventure in Space and Time.

Tijdens de kerstspecial zal de Doctor herboren worden, met een ander gezicht en lichaam, in de nieuwe Doctor, gespeeld door Jodie Whittaker. De kerstspecial begint met de originele doctor om over te gaan in Bradley; ‘One Man. One Destiny. Twice.’ Het concept? Ze zijn gevangen in een enkel moment om een team te vormen met Mark Gattis’ The Captain en samen met hen op avontuur gaat. O ja, en Bill komt terug. Pearl Mackie zal te zien zijn in de special die ‘Twice Upon a Time’ zal gaan heten.



Wat denk jij van Jodie Whittaker als dertiende Doctor? Hoop je dat Pearl Mackie en Matt Lucas zullen terugkeren in het elfde seizoen van Doctor Who?


Pearl Mackie en Matt Lucas. Zullen zij blijven?

Steven Moffat en Peter Capaldi nemen afscheid

Jodie Whittaker de nieuwe Doctor Who