"It's Showtime everybody. Showtime"

The Last Ship

Op zondag 20 augustus gaat alweer het vierde seizoen van The Last Ship van start bij TNT. De actieserie gebaseerd op het boek van William Brinkley uit 1988 levert mooie beelden en stoere mariniers op in een wereld waar de wereldbevolking door een pandemie met 80 procent is afgenomen. Dat het niet 90 of 95 procent is geworden is te danken aan de 217 mannen en vrouwen op de fictieve Amerikaanse torpedobootjager USS Nathan James, inclusief de onvermoeibare pogingen tot het vinden van een vaccin van dokter Rachel Scott.

Dat Michael Bay in staat is om geweldige actiefilms te maken wisten we eigenlijk al, denk daarbij aan Transformers en Armageddon, maar ook met The Last Ship weet hij als uitvoerend producent wel raad. Veel stoere mannen en vrouwen in prachtige blauwe of witte uniformen en een kapitein Tom Chandler die de bijpassende kaaklijn heeft. Ja…ik geef het maar eerlijk toe ik heb een zwak voor mannen met brede kaaklijnen in prachtige uniformen.

Maar zonder dollen, The Last Ship is echt niet slecht voor een tussendoor serie. Verwacht geen dialogen van uitermate hoge kwaliteit, maar de beelden en de actiescènes mogen er zeker zijn. Het verhaal, een pandemie, hebben we allemaal al een keer eerder gezien, dat is niet nieuw. Dat de Russen altijd weer dwars liggen is ook niet nieuw en dat er altijd mensen zullen zijn die denken dat ze beter zijn dan de rest omdat ze niet ziek of dood zijn is ook niet nieuw.

En gelukkig is het ook niet nieuw dat er dan één groep is, in dit geval het schip inclusief bemanning, die vechten tegen al deze gevaarlijke elementen en uiteraard winnen. TNT heeft ook al een vijfde seizoen aangekondigd dus tot 2018 zitten we in de zomer nog even goed wat actieseries aangaat.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Sylvester - You Make Me feel (Mighty Real)

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling