Op 11 oktober is de laatste aflevering uitgezonden van de AUDIENCE Network-serie Mr. Mercedes. Het is een seizoensfinale geworden, want de adaptatie van het gelijknamige Stephen King boek is vernieuwd.

AUDIENCE Network heeft de kritisch toegejuichte dramaserie van David E. Kelley vernieuwd met een tweede seizoen, die later in 2018 van start zal gaan. Het tweede seizoen krijgt tien afleveringen.

In Mr. Mercedes rijdt er een gek in op een groepje werkzoekenden aan een jobbeurs. Een aantal mensen sterven, en een heleboel mensen raken ernstig gewond. Politierechercheur Bill Hodges (Brendan Gleeson) wordt op de zaak gezet. Hodges werkt tot aan zijn pensioen aan de zaak, maar geraakt geen stap dichter bij de dader. Enkele jaren na zijn pensioen heeft Hodges het moeilijk en denkt hij eraan om uit het leven te stappen, wanneer de Mercedes-killer contact met Hodges opneemt om hem het laatste duwtje in de rug te geven om zelfmoord te plegen. Hodges gaat niet mee in het zieke spelletje van de Mercedes-killer en besluit terug op onderzoek uit te gaan om een nieuwe slachtpartij te voorkomen.

Het tweede seizoen zal gebaseerd worden op de Stephen King-trilogie, die kenmerken heeft van Mr. Mercedes, Finders Keepers en End of Watch.


Ben jij blij met de vernieuwing van Mr. Mercedes?