Is Jezus teruggekeerd op aarde of is het een ordinaire oplichter? Netflix maakt een nieuwe religieuze dramaserie over de terugkeer van de Messiah op aarde.

Messiah is bedacht en neergepend door Michael Petroni (Miracles). De regisseur is James McTeigue (ook verantwoordelijk voor Sense8) en als producenten treden Mark Burnett en Roma Downey aan. Het tweetal was ook verantwoordelijk voor het produceren van The Bible voor History, die ook uitgezonden wordt door Netflix.

Messiah speelt zich af in de huidige tijd en draait om een persoon uit het Midden-Oosten die vertelt dat hij de nieuwe Messiah is. Hij krijgt dan ook vele volgelingen, maar hebben de volgelingen gelijk? Is hij de zoon van God of is het een gevaarlijke oplichter die er op uit is om de wereld geopolitieke order neer te halen? We volgen het verhaal van Jezus/oplichter vanuit verschillende standpunten.

In tien afleveringen van elk een uur volgen wij een jonge CIA-agent, een jonge Israëlische Shin Bet-officier, een Latijns-Amerikaanse priester en zijn Texaanse dochter, een Palatijnse vluchteling en zien we hoe de media reageert op Jezus en zijn volgelingen.

“Messiah belooft een fascinerende serie te worden, voor kijkers van elk geloof, en een spannende drama gevuld met gelaagde karakters gesitueerd op een wereldwijd podium.” vertelde Cindy Holland, vicepresident Original Content voor Netflix.

Downey en Burnett vulden aan: “Messiah is een serie die de kijker grote vragen laat stellen. Wat als er iemand in 2018 opstaat tijdens vreemde gebeurtenissen en er wordt gedacht dat hij de nieuwe Messiah is? Wat zou de bevolking doen? Hoe zou de media op hem reageren? Zouden miljoenen mensen gewoon weg stoppen met werken? Zouden regeringen uit elkaar klappen? Het is een serie die alles zou kunnen veranderen.”

Is Messiah een serie die je aan het denken zou kunnen zetten?


Embed from Getty ImagesRoma Downey (L) en Mark Burnett (R)