In oktober werd bekendgemaakt dat er een cross-over zou komen tussen The Walking Dead en Fear The Walking Dead. Nu is bekendgemaakt welk karakter uit The Walking Dead te zien is in het vierde seizoen van Fear The Walking Dead.

Even gingen de wenkbrauwen omhoog toen er in oktober bekend werd gemaakt dat er een cross-over zou komen tussen de beide zombie-Apocalyps-series van AMC. Hoe zou dat mogelijk zijn? Er zit een enorm tijdsverschil tussen beide series. De speculatie was niet van de lucht, wie zou er gaan overstappen van The Walking Dead naar Fear The Walking Dead? Welk karakter kan het makkelijkst overstappen?

De nummer één waarvan iedereen dacht dat hij het zou worden, Abraham Ford (Michael Cudlitz), is het niet geworden. Het is uiteindelijk Lenny James geworden - hij speelt Morgan Jones - en Morgan was te zien in de allereerste aflevering van The Walking Dead. Toen Rick wakker werd uit zijn coma was Morgan het de eerste levende persoon die hij spreekt. Daarna kwam Morgan nog voor in het derde seizoen, waar hij een belangrijke rol speelde. Vanaf seizoen 5 (2015) is Morgan een deel van de vaste crew in The Walking Dead.


De aankondiging werd gedaan in het na-praatprogramma van AMC, Talking Dead, op 26 november. Lenny James zal in het vierde seizoen van Fear The Walking Dead een rol gaan spelen. Wanneer het vierde seizoen van de spin-off van start zal gaan, is nog niet bekend. Op 10 december aanstaande wordt de voorlopig laatste aflevering van The Walking Dead uitgezonden. Volgens berichten gaat het achtste seizoen weer op 11 februari 2018 verder.

Is Lenny James een logische keuze of had je liever een ander karakter gezien?