Hoewel de AMC-serie The Walking Dead heel wat records heeft gebroken in de afgelopen jaren, lijkt het er nu op dat de zombieserie op zijn retour is.



Het hoogtepunt van The Walking Dead lijkt alweer lang gelden, seizoen vijf behaalde bij de eerste aflevering 17,3 miljoen kijkers. Daar is in het achtste seizoen niets meer van over. De eerste aflevering van het achtste seizoen van de AMC Apocalyps-serie behaalde nog meer dan 10 miljoen kijkers, maar daarna ging het rap bergafwaarts.

Aflevering negen van seizoen acht, Honor, behaalde nog 8,3 miljoen kijkers. De aflevering daarna The Lost and the Plunderers werd bekeken door 6,8 miljoen en Dead or Alive Or had nog slechts 6,6 miljoen kijkers volgens de cijfers van The Nielsen Company.

En dat zijn voor The Walking Dead hele magere cijfers. Alleen het tweede seizoen behaalde slechtere cijfers met 4,7 miljoen. Maar zoals de cijfers nu gaan lijkt dat ook niet ver weg voor het achtste seizoen. Er waren in totaal tien afleveringen, van de 110 afleveringen, die minder dan 6,6 miljoen kijkers trokken.

AMC zal dus wat moeten gaan ondernemen, want ook de spin-off Fear The Walking Dead doet het niet goed. Er zijn wel spin-offs in de maak, maar die zijn voorlopig alleen nog een idee op papier. Ook zijn er plannen om Fear The Walking Dead meer te gaan laten lijken op de moederserie. En ook is niemand veilig in The Walking Dead, want er wordt al gesproken om Rick Grimes (Andrew Lincoln) dood te laten gaan.

De vraag is of al deze maatregelen gaan helpen. Of dat The Walking Dead over zijn hoogtepunt heen is en dat AMC zal moeten gaan accepteren dat de serie niet meer kijkers gaat halen en dat 6 miljoen het hoogst haalbare gaat worden in de toekomst. Seizoen negen is inmiddels aangekondigd van de zombieserie en er zijn geen plannen om de serie te gaan cancelen.

Op 15 april zal The Walking Dead zijn achtste seizoenfinale gaan krijgen en dan zal Fear The Walking Dead seizoen vier van start gaan.

Moet The Walking Dead doorgaan, of moet de serie stoppen na seizoen negen?