FremantleMedia in Noord-Amerika gaat romanserie Gormenghast van auteur Mervyn Peake omzetten in een televisieserie. Neil Gaiman en Akiva Goldsman werken aan het project.



FremantleMedia voerde een hevige strijd om de rechten te verwerven van de vijf boeken uit de serie. Eerder maakte de BBC een vierdelige serie over de eerste twee boeken in 2000 met Jonathan Rhys Meyers en Christopher Lee met in de hoofdrol.



De boeken volgen de bewoners van Castle Gormenghast, een uitgestrekt gothic-achtig kasteel, met een reeks personages waaronder Titus, de erfgenaam, keukenjongen Steerpike en de tweelingzussen Cora en Clarice.

"Er is niets in de literatuur zoals de opmerkelijke Gormenghast-romans van Mervyn Peake", aldus Gaiman. "Ze zijn gemaakt door een meester, die ook een kunstenaar was, en ze nemen ons mee naar een oud kasteel zo groot als een stad, met helden en schurken die je niet kunt vergeten."

Embed from Getty Images
Neil Gaiman

Gaiman vergelijkt de Gormenghast-boeken met Lord of the Rings. "Het is een eer om de kans te hebben gekregen om Peake's briljante en unieke visie op het scherm te mogen brengen."

De Academy Award-winnende Barry Spikings zal optreden als uitvoerend producent, samen met David Stern.