De tragikomische Vlaamse televisieserie Gevoel voor tumor, over de strijd van een jonge kankerpatiënt, is aangekocht door de Nederlandse Publieke Omroep. Dat is bekend gemaakt op de vakbeurs MIP TV in Cannes.



In Gevoel voor tumor wordt het leven van Tristan Devriendt (Maarten Nulens), een 25-jarige student geneeskunde, helemaal overhoop gehaald: hij krijgt plotseling kanker en wordt zo zelf patiënt.

Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende mix van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Naast Maarten Nulens spelen ook Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Barbara Sarafian, Liesa Naert en Vic De Wachter mee in deze serie. Het scenario van Gevoel voor tumor werd gebaseerd op getuigenissen van echte (ex)-kankerpatiënten, om de reeks zo herkenbaar mogelijk te maken. Een reeks die je zowel doet lachen als huilen.



Gevoel voor tumor is een coproductie van Eén en productiehuis Sylvester in samenwerking met onder meer Kom op tegen Kanker. De serie is sinds 18 maart elke zondagavond om 21.30 uur te zien op de Belgische zender Eén. Binnenkort zal de serie op NPO 1 te zien zijn. MijnSerie houdt de lezers op de hoogte.