Producer Greg Berlanti, tot wiens werk de hitseries Arrow en The Flash (2014) van The CW behoren, zal worden geëerd met de International Emmy Founders Award dit jaar.



Berlanti zal de prijs ontvangen tijdens het International Emmy gala op 19 november.

Naast The Flash (2014) en Arrow produceerde Berlanti DC's Legends of Tomorrow, Supergirl, Riverdale en Black Lightning voor The CW en was hij uitvoerend producent op NBC's Blindspot. Momenteel werkt hij aan verschillende series, waaronder Lifetime's thriller You, ABC's nieuwe serie Deception (2018), en de nog titelloze Sabrina-serie voor Netflix, gebaseerd op de originele hitshow over een tienerheks.

Embed from Getty Images
Greg Berlanti

"Greg Berlanti is een producer wiens shows en personages de unieke kracht hebben om een ​​wereldwijd publiek te bereiken in alle genres en demografieën", aldus Academy president en CEO Bruce L. Paisner. "We kijken ernaar uit om zijn opmerkelijke oeuvre te honoreren met onze Founders Award."

Greg Berlanti zei dat hij "geëerd" was om deze erkenning te krijgen. "Ik probeer door te gaan met een zinvolle en vermakelijke inhoud die resoneert met een wereldwijde fanbase."