Het huidige derde seizoen van The Expanse zal het laatste zijn van de sciencefiction serie op Syfy. Het kabelnetwerk heeft besloten de serie niet te vernieuwen voor een vierde seizoen. De laatste aflevering is begin juli te zien.



Alcon Television Group, die de veelgeprezen serie volledig financiert en produceert, is op zoek naar een ander station dat een vervolg van de serie mogelijk wil aankopen.

The Expanse was een van de eerste series die groen licht kreeg na de wijziging van de programmering bij Syfy, toen het kabelnetwerk op zoek ging naar series in de trant van Battlestar Galactica. The Expanse werd in 2015 gelanceerd, samen met The Magicians, die onlangs wel werd vernieuwd voor een vierde seizoen, en 12 Monkeys, die werd vernieuwd voor een komend vierde en laatste seizoen.



The Expanse is een van de best beoordeelde sciencefiction series op tv. Met het huidige derde seizoen scoort de serie 100% op Rotten Tomatoes, versus 95% voor seizoen 2 en 76% voor seizoen 1.

"We zijn erg teleurgesteld dat de serie niet meer naar Syfy zal terugkeren", aldus de co-CEO's van Alcon Entertainment, Andrew Kosove en Broderick Johnson. "We respecteren het besluit van Syfy om deze samenwerking te beëindigen, maar gezien het commerciële succes van de serie, zijn we absoluut van plan andere mogelijkheden te zoeken voor een vervolg."

The Expanse is mede gemaakt en geschreven door Mark Fergus en Hawk Ostby (Children of Men) en is gebaseerd op de bestseller-boekenreeks van Daniel Abraham en Ty Franck. De cast bestaat uit Steven Strait, Shohreh Aghdashloo, Dominique Tipper, Cas Anvar, Wes Chatham, Frankie Adams en Thomas Jane.