De medische dramaserie Code Black van CBS zal op 18 juli zijn seriefinale gaan krijgen. Het Eye netwerk sluit het ziekenhuis na drie seizoenen.



De CBS ziekenhuisserie Code Black vertelt het verhaal van de medewerkers en patiƫnten van de drukste eerste hulpafdeling in Amerika. De serie is gebaseerd op een documentaire van Ryan McGarry. Code Black is een code die gebruikt wordt als er geen ruimte, personeel en hulpmiddelen meer beschikbaar zijn om het aantal patiƫnten die worden binnengebracht te kunnen behandelen. In het fictieve Angels Memorial Hospital in Los Angeles gebeurd dit maar liefst 300 keer per jaar.

CBS heeft de serie in het derde seizoen dertien afleveringen gegeven en dan zal het ziekenhuis definitief worden gesloten. Showrunner Michael Seitzman vertelde het nieuws zelf op Twitter: "Lieve Code Black fans, het trieste nieuws dat we gecanceld zijn kwam vandaag. Het was werkelijk een genot om de serie te mogen maken en jullie reacties elke week te zien. Bedankt voor al jullie passie. Echt, onze beste afleveringen moeten nog uitgezonden worden. We hopen dat jullie zullen kijken en ervan gaan genieten. We hebben ze voor jullie gemaakt."


Seitzman vertelde ook dat dit nieuws al een beetje verwacht was en dat de laatste aflevering van het derde seizoen uitstekend kan dienen als seriefinale.


Alle negen resterende afleveringen zullen volgens de showrunner op de reguliere tijd worden uitgezonden, maar op 30 mei zal er een dubbele aflevering worden uitgezonden.


Is het terecht dat Code Black is gecanceld?


Embed from Getty Images
Michael Seitzman