Per 8 september verdwijnen er negen topseries op Netflix. De streamingdienst zelf zwijgt over de reden van deze komende wijziging.



Het gaat om Homeland, Sons of Anarchy, Prison Break, How I Met Your Mother, New Girl, Modern Family, Lie to Me, The Unit en White Collar.

Eerdere dreigende wijzigingen, zoals het verdwijnen van Suits, werden teruggedraaid na fel protest van abonnees. Nu ook reageren abonnees boos op de grote wijziging. Deze titels hebben allemaal één ding gemeen: ze staan sinds de lancering van Netflix in Nederland op Netflix. Dat is op 8 september vrijwel exact vijf jaar geleden. De kans is groot dat Netflix bij de start in Nederland deze titels voor vijf jaar vast wist te leggen en dat die licenties nu op het punt van verlopen staan.

Netflix heeft nog niet gereageerd op vragen of het voornemens is de licenties te verlengen. Tot die tijd moeten we er dus sterk rekening mee houden dat bovengenoemde series nog maar even beschikbaar zijn op Netflix. Het is echter niet ondenkbaar dat Netflix de licenties nog zal verlengen, omdat deze series van grote waarde zijn voor het aanbod in Nederland.