Op dinsdag 16 oktober is geen eerste aflevering van het zevende seizoen van Arrow op Netflix verschenen, terwijl dit eerder wel zo was aangekondigd.



Vlak voordat Arrow seizoen zeven van start zou gaan, maakte Netflix bekend dat de eerste vertoningsdag verplaatst is van dinsdag 16 naar zaterdag 20 oktober. Door een overeenkomst met de Amerikaanse televisiezender The CW mag Netflix veel series van hen uitzenden. Riverdale, The 100, Supergirl en Black Lightning zijn naast Arrow voorbeelden van series die van The CW zijn. Hiervan mag Netflix wekelijks een nieuwe aflevering toevoegen aan het aanbod, kort nadat het is uitgezonden in Amerika. Meestal volgt die aflevering binnen 24 uur in Nederland, maar soms moet er iets langer gewacht worden. Dat was bijvoorbeeld zo bij het vijfde seizoen van The 100 en nu dus ook bij het zevende seizoen van Arrow.

In de finale van het zesde seizoen werd Oliver Queen (Stephen Amell) gedwongen zichzelf te openbaren aan de wereld als de Green Arrow. Nu zal Oliver oog in oog komen te staan ​​met veel van de criminelen die hij achter de tralies plaatste