Vrijdag start op Videoland de kerstserie Kerst met de Kuijpers. De vijfdelige serie gaat over een familie die, zoals elk jaar, samen kerst viert. Maar de zoons hebben er dit jaar niet echt zin in.



En het wordt er niet beter op wanneer ze tijdens het diner oog in oog komen te staan met de nieuwe vriend hun moeder. In de serie zijn onder anderen Henriëtte Tol, Jeroen Spitzenberger en Ronald Goedemondt te zien als de familie Kuijpers.

Het RTL-programma EditieNL besteedde donderdag aandacht aan de serie Kerst met de Kuijpers. Daarbij kwam onder meer Mandy Gelling van MijnSerie.nl aan het woord. Zij zegt: "Ik ben bang dat mensen tijdens de kerstdagen niet zitten te wachten op een kerstserie. Maar een handjevol van mijn leden zeggen dat ze naar de serie gaan kijken."

Mandy denkt dat dat ook met het thema te maken heeft. "Heel veel seriekijkers gebruiken de kerstdagen juist om series in te halen. Als seriekijker loop je altijd achter, dus ze zullen geen nieuwe kerstserie opzetten."



Serie-expert Thijs Schrik van de mediaredactie van NRC vindt de kerstserie wel een goed idee. "Dit is echt iets nieuws. Het is slim bedacht", zegt hij tegen EditieNL. Maar de kerstserie moet volgens hem wel aan een aantal eisen voldoen: "Het moet herkenbaar zijn, er moet iets verkeerd gaan tussen familieleden en uiteindelijk moet het goed komen. Het blijft kerst.”

De video van EditieNL waarin de serie-deskundigen aan het woord komen is hier te bekijken.