Black Mirror-fans hebben nu meer duidelijkheid over de komende Netflix-special, Black Mirror: Bandersnatch. De streamingdienst heeft een trailer gepresenteerd voor de aflevering met een speelfilmlengte die op 28 december uitkomt.



Volgens Netflix bestaat het interactieve Black Mirror: Bandersnatch in totaal uit 312 minuten. Kijkers zien echter circa 90 minuten, maar moeten daarbij een aantal keren een keuze maken voor het verdere verloop. Dat is een interessant experiment.

De samenvatting luidt: "In 1984 begint een jonge programmeur de realiteit in twijfel te trekken, terwijl hij een uitgebreide fantasyroman aanpast aan een videogame en al snel een bijzondere geestesgesteldheid voelt. Welkom terug."

Black Mirror, de geprezen bloemlezingenreeks van Charlie Brooker, krijgt binnenkort een vijfde seizoen. Bandersnatch is een tussentijdse aflevering. De trailer noemt het ‘A Black Mirror Event’. Asim Chaudhry zegt in de trailer: "We gaan een hitfabriek worden, zoals Motown, maar dan voor computerspellen."

Black Mirror gaat over de technologie die onze levens ingrijpend heeft veranderd. Onze grip op de werkelijkheid is aan het verschuiven. Wij aanbidden bij de altaren van Google en Apple. Facebook-algoritmen kennen ons meer intiem dan onze eigen ouders. We hebben toegang tot alle informatie in de wereld, maar velen weten daar niet goed mee om te gaan.

Wanneer het vijfde seizoen van Black Mirror verschijnt is nog niet bekend. De hoofdrollen in Bandersnatch zijn voor Fionn Whitehead , Will Poulter en Asim Chaudhry. De regie is in handen van David Slade.