Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 24 december tot en met 6 januari voor je op een rijtje gezet.



Weetjes


Vandaag op 7 januari start de serie van het jaar verkiezing 2018. Vanaf deze dag kan er gestemd worden op de veertien categorieën die de verkiezing rijk is. Verderop in dit weekoverzicht kun je de linken vinden naar de columns die onze schrijvers hebben geschreven met daarin de tien genomineerde series. Niet eens met de tien genomineerden? Je kunt altijd een wild card inzetten. Succes met stemmen.

Algemeen Serienieuws


Illegaal gedownload


De Amerikaanse zombieserie The Walking Dead was in 2018 de meest gedownloade serie uit illegale bron. Voor het eerst in zeven jaar staat Game of Thrones niet op de eerste plek.

Outlander


Welkom bij deze oudejaarseditie van Outlander; Nieuws uit Schotland. Dit keer staat de column in het teken van seizoen vier en zet ik David Berry in the spotlight.

Datums Series


Better Things


Better Things is een Amerikaanse dramedy van de zender FX. De serie ging in première in september 2016. Er is nu bekend gemaakt dat het derde seizoen start op 28 februari.

Big Little Lies


Nicole Kidman heeft voor haar beurt gesproken over de aanvangsdatum van het tweede seizoen van Big Little Lies. In een interview verklaarde de actrice dat het tweede seizoen van de hitserie in juni begint.

Big Love


Big Love is een Amerikaanse dramaserie van de zender HBO. De serie telt vijf seizoenen en was te zien van 2006 tot en met 2011.

Black Mirror


Black Mirror-fans hebben nu meer duidelijkheid over de Netflix-special Black Mirror: Bandersnatch. De streamingdienst heeft een trailer gepresenteerd voor de aflevering met een speelfilmlengte die op 28 december uitkomt.

Charmed (2018)


Charmed (2018) is een Amerikaanse fantasyserie van de zender The CW. De serie ging in première op 14 oktober 2018. Het eerste seizoen van deze reboot bestaat uit 22 afleveringen.

Clique


Clique is een Engelse dramaserie van BBC Three. De serie ging in première in maart 2017. Het tweede seizoen is de afgelopen maanden uitgezonden bij de BBC en verschijnt op 11 januari 2019 bij Videoland.

Future Man


Het tweede seizoen van actieserie Future Man verschijnt in Amerika op 11 januari bij Hulu. In Nederland komen de dertien nieuwe afleveringen op 31 januari naar Videoland.

Goede Tijden, Slechte Tijden


De spanning en verbijstering die de inwoners van Meerdijk al enige tijd in de greep houden, lopen steeds hoger op en bereiken een hoogtepunt tijdens de wintercliffweek van Goede Tijden, Slechte Tijden.

Januari


Welke series starten wanneer in januari 2019 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Killing Eve


BBC America heeft bekend gemaakt dat het tweede seizoen van de veelgeprezen thriller-serie Killing Eve op 7 april in première gaat.

De Luizenmoeder


Mocht je het eerste seizoen van De Luizenmoeder nog moeten gaan kijken, je hebt tot februari de tijd. Want dan start het tweede seizoen bij AVROTROS.

My Brilliant Friend


My Brilliant Friend is een Amerikaanse dramaserie van de zender HBO, die in november van start ging. De serie is vanaf 1 februari 2019 te zien bij NPO Start Plus. Vanaf 8 februari is de serie wekelijks te bekijken op NPO 2. Er zijn acht afleveringen.

New Amsterdam (2018)


De dramaserie New Amsterdam (2018) van NBC is vanaf 15 januari 2019 om 21.30 uur te volgen op Net5.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Het wekelijkse overzicht van wat er de komende zeven dagen aan nieuwe series en seizoenen te zien is op de Vlaamse televisiezenders.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders: weekeinde 1 (4 jan - 6 jan)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag en vrijdag gaan we je op de hoogte houden van alle* series die in Nederland en België uitkomen deze week of het weekeinde.

Stranger Things


Netflix heeft een bijzondere teaser gepubliceerd, waarin wordt gemeld dat het derde seizoen van Stranger Things op 4 juli 2019 van start gaat, op Onafhankelijkheidsdag dus.

Zoo


Zoo is een Amerikaanse dramaserie van de zender CBS. De serie ging in première in juni 2015. Al in 2017 is het derde seizoen verschenen bij CBS. Vanaf 29 december 2018 is dat seizoen ook te zien bij Netflix.

Nieuwe Series


Carmen Sandiego


De animatieserie Carmen Sandiego is vanaf 18 januari te bekijken op Netflix. De twintig afleveringen worden die dag in één keer toegevoegd aan het aanbod.

The Irregulars


Netflix ontwikkelt een nieuwe Sherlock Holmes-serie, genaamd The Irregulars. Dit keer speelt niet de beroemde Britse detective de hoofdrol, maar een straatbende die Holmes helpt om misdaden op te lossen.

Overzicht nieuwe series januari


In januari 2019 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van

Gecancelde Series


Vikings


De historische dramaserie Vikings, die in Nederland wordt uitgezonden via FOX, wordt stopgezet na het zesde seizoen.

Vernieuwde Series


The Last Kingdom


De acteurs uit The Last Kingdom worden door hun leider Uhtred in een video opgeroepen. Gaan ze een oorlog beginnen? Nee! Ze gaan op weg naar het vierde seizoen .

Afleveringen


Patriot Act with Hasan Minhaj


Netflix heeft een aflevering van de komedieserie Patriot Act with Hasan Minhaj verwijderd vanwege een grap met kritiek op de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman.

Pilots


Batwoman


The CW heeft een pilot-opdracht gegeven voor de serie Batwoman, het DC-dramaproject met in de hoofdrol Ruby Rose. David Nutter (Game of Thrones, Arrow en The Flash (2014) is gevraagd om de pilot te gaan regisseren.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


Netflix is vanaf nu niet meer via iTunes beschikbaar. Klanten van de streamingdienst kunnen niet langer een abonnement afsluiten – en betalen – via de App Store van Apple.

Overlijdensberichten


Bob Einstein


Bob Einstein, een tweevoudige Emmy-winnaar die bekend is van HBO's Curb Your Enthusiasm, is overleden in Indian Wells, CA. Hij was 76 en leed aan kanker.

Darius Perkins


De Australische acteur Darius Perkins is op 54-jarige leeftijd overleden. Hij werd bekend door de rol van Scott Robinson in het eerste seizoen van de soapserie Neighbours.

Frank Adonis


Frank Adonis is woensdagnacht op 83-jarige leeftijd in Las Vegas overleden. De acteur kampte met gezondheidsproblemen.

June Whitfield


In Groot Brittannië is actrice June Whitfield op 93-jarige leeftijd overleden. In Nederland is zij het bekendst van haar rol als moeder van Edina Monsoon (Jennifer Saunders) in de komedieserie Absolutely Fabulous.

Trailers, Promo’s, Teasers, Foto’s en Interviews


The ABC Murders


Amazon Prime Video heeft een trailer gelanceerd van de komende serie The ABC Murders. Amazon gaat de serie vanaf 1 februari 2019 wereldwijd aanbieden.

Brooklyn Nine-Nine


NBC heeft de start van het nieuwe seizoen van de serie Brooklyn Nine-Nine in een originele promo aangekondigd. De omroep heeft de serie overgenomen van Fox en op 10 januari 2019 start het zesde seizoen.

Killing Eve


BBC America heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de opnamen van het tweede seizoen van dramaserie Killing Eve. Actrices Sandra Oh en Jodie Comer zijn daarop te zien.

Marvel’s The Punisher


Marvel's The Punisher en Jessica Jones zijn momenteel de enige nog lopende Marvel-series op Netflix. Onlangs maakte Netflix een einde aan Luke Cage, Marvel's Iron Fist en Daredevil.

Titans (2018)


Netflix heeft een tweede trailer van superheldenserie Titans (2018) gelanceerd. De nieuwe DC Universe-serie is bij Netflix te zien vanaf 11 januari 2019.

Serie van het Jaar Verkiezing 2018


Beste komedieserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie komedieserie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Beste superheldenserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie superheldenserie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Beste niet Engelstalige serie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie niet Engelstalig serie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Beste Nederlandse/Vlaamse serie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie Nederlandse/Vlaamse serie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Beste animatieserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie animatieserie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Beste binge-watchserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie binge-watchserie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Beste sciencefictionserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie sciencefictionserie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Beste misdaadserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie misdaadserie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Best beëindigde serie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie beëindigde serie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Leukste guilty pleasure serie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie guilty pleasureserie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Beste mini/anthologieserie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie mini/anthologieserie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Meest teleurstellende serie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie teleurstellende serie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Beste nieuwe serie


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie nieuwe serie. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Beste serie van 2018


Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie beste serie van 2018. Van maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

MijnSerie nieuws


Column


-Wat je van series leren kunt!? Travelers (2016)
Over maatschappij kritische televisie(series).

- Serie en kijkcijfers
Verleden maand besprak ik in mijn column de plotseling verdwijnende serie. Dat heeft alles te maken met kijkcijfers. Maar hoe zit het eigenlijk met cijfertjes en series?

Kijkcijfers: Week 51 en 52


- Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 17 tot en met 23 december in Amerika.

- Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 24 tot en met 30 december in Amerika.

Populairste series


- Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van week 52.

- Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van week 01.

Afgelopen weekend te zien (29/30 december)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favoriete zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon gaan zien.

Recensies


Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Series toevoegen en wijzigen


Wist je dat de MijnSerie-lezer zelf series kan toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

Vacatures


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzichtjanuari 2019 die in week 02 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 7 januari


16.30 – The Worst Witch (2017) – Seizoen 3 (CBBC)
18.30 – Great American Railroad Journeys – Seizoen 4 (BBC Two)
20.25 – De Buit – Serie première (AVROTROS)
22.00 – Dertigers – Serie première (Eén)

-

Dinsdag 8 januari


20.30 – Uitstel van executie – Seizoen 11 (RTL 4)
21.00 – 24 Hours in A&E – Seizoen 17 (Channel 4)

-

Woensdag 9 januari


20.00 – Chicago Med – Seizoen 4B (NBC)
20.35 – De luizenmoeder (BE) – Serie première (VTM)
21.00 – Chicago Fire – Seizoen 7B (NBC)
22.00 – Chicago PD – Seizoen 6B (NBC)

-

Donderdag 10 januari


20.25 – Keuringsdienst van Waarde – Seizoen 20 (KRO)
21.00 – The Rap Game – Seizoen 5 (Lifetime)
23.30 – Bridget and Eamon – Seizoen 4 (RTE One)

-

Zondag 13 januari


20.00 – Vera – Seizoen 9 (ITV1)

Wist je Dat?


Je ons kunt tippen als je een nieuwsbericht ziet waarvan je denkt dat die interessant kan zijn voor de lezers van MijnSerie. Stuur een PB naar ondergetekende en wellicht zie je jouw tip verschijnen als nieuwsbericht of in het weekoverzicht.

Met overzichtelijke groet,
Mandy