Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 7 tot en met 13 januari 2019 voor je op een rijtje gezet.



Serie van het Jaar Verkiezing 2018


Stemmen


Op 7 januari 2019 was het eindelijk zover! De serie van het Jaar Verkiezing 2018 is op die datum begonnen. Vanaf 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete series van 2018 in veertien verschillende categorieën.

Algemeen Serienieuws


Game of Thrones


Zondag weten we eindelijk wanneer het laatste seizoen van Game of Thrones op het scherm te zien is. HBO zal de precieze datum bekendmaken, net voor de aflevering van True Detective. Dat meldt de zender op Twitter.

Homeland


Voor het allerlaatste seizoen van Homeland wordt Carrie Mathison weer teruggestuurd naar de frontlinies van de War on Terror (De Oorlog tegen Terreur).

Datums Series


The 100


The 100 is een Amerikaanse dramaserie van The CW. De serie ging van start in maart 2014. Op 30 april begint The CW met het zesde seizoen, dat bestaat uit dertien afleveringen.

The CW


The CW lijkt helemaal klaar voor het eerste deel van 2019. Zij kondigde het schema aan voor het voorjaar met daarin een nieuwe serie en terugkerende series.

Game of Thrones


HBO heeft eindelijk bekendgemaakt wanneer het laatste seizoen van Game of Thrones van start gaat. Het afscheid van de fantasyserie start in de Verenigde Staten op 14 april.

Hanna


Hanna is een nieuwe Amerikaanse actieserie van Amazon Prime Video. Het eerste seizoen gaat op 5 maart in première.

Poldark


Voor de fans van de historische dramaserie Poldark is er goed nieuws. NPO Start Plus zal in februari het derde seizoen gaan laten zien.

Soof: Een Nieuw Begin


Het tweede seizoen van de serie Soof: Een Nieuw Begin is sinds 29 november 2018 te zien bij Videoland. Wie daar geen lid van is kan het seizoen binnenkort bekijken bij RTL 4.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- Week ( 7-10 januari)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag en vrijdag gaan we je op de hoogte houden van alle* series die in Nederland en België uitkomen deze week of het weekeinde.

- Weekeinde ( 11-13 januari)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag en vrijdag gaan we je op de hoogte houden van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week of het weekeinde.

Versailles


Versailles is een Franse dramaserie van de zender Canal+. De serie ging daar in première in november 2015. Er zijn drie seizoenen gemaakt.

Nieuwe Series


Love, Death & Robots


Regisseur David Fincher en Deadpool-regisseur Tim Miller zijn bezig met een animatieserie voor Netflix. De serie met achttien korte afleveringen is bedoeld voor volwassenen.

Naamloze Game of Throne prequel


SJ Clarkson (Marvel's The Defenders, Jessica Jones) gaat HBO's Game of Thrones spin-off produceren. Het is een project van schrijver Jane Goldman en George R.R. Martin.

Shadow and Bone


Netflix heeft het groene licht gegeven voor de nieuwe serie Shadow and Bone, gebaseerd op twee boeken van Leigh Bardugo.

Wees Onzichtbaar


Schrijver Murat Isik ziet binnenkort zijn roman Wees Onzichtbaar op televisie verschijnen. Producent Topkapi Films heeft dinsdag een contract met de auteur getekend.

Gecancelde Series


Criminal Minds


Eén van de langst lopende gescripte series die momenteel te zien is op televisie is Criminal Minds. En CBS heeft het einde aangekondigd van de misdaadserie.

Vernieuwde Series


The Grand Tour (2016)


We zijn voorlopig nog niet van Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond af. Het trio heeft bijgetekend voor een extra seizoen van The Grand Tour (2016) op Amazon Prime Video.

Afleveringen


Grey's Anatomy


ABC heeft bekend gemaakt dat het vijftiende seizoen van Grey's Anatomy drie extra afleveringen zal krijgen. Dit betekent dat het totale aantal afleveringen van het vijftiende seizoen uit zal komen op 25 stuks.

Casting Nieuws


La Casa de Papel


De opnames van het derde seizoen van La Casa de Papel zijn vorige week vervolgd in Florence. Dat nieuwtje kunnen we alvast in onze zak steken.

Goede Tijden, Slechte Tijden


Barrie Stevens maakt in februari zijn opwachting in Meerdijk. Hij gaat in Goede Tijden, Slechte Tijden de rol van binnenhuisarchitect Rudie spelen.

The Hunt (2019)


Amazon is in gesprek met Al Pacino voor een rol in een dramaserie. De 78-jarige acteur is in beeld voor de hoofdrol in The Hunt (2019).

De Luizenmoeder


AVROTROS heeft de castleden van het nieuwe seizoen van De Luizenmoeder bekendgemaakt. Naast de vertrouwde gezichten zijn twee nieuwe acteurs te zien: Walid Benmbarek en Dunya Khayame.

The New Pope


Welke rol Ivanir gaat spelen wordt erg geheimzinnig over gedaan, maar hij zal een terugkerende rol krijgen in de nieuwe serie The New Pope.

Suits


Volgens verschillende Britse media hopen de makers van de serie Suits, waarin Meghan Markle speelde vóór haar huwelijk met prins Harry, dat de hertogin nog één keer in de huid kruipt van haar personage Rachel Zane.

Kijkcijfers Series


De luizenmoeder (BE)


Met ruim 800.000 kijkers is de serie De luizenmoeder (BE) ook in België voorlopig een succes te noemen.

Pilots


Evil


CBS heeft bekend gemaakt dat het een pilotorder heeft gegeven voor een nieuwe serie met als titel Evil.

Nominaties en Prijzen


Golden Globe Awards


Op 6 december 2018 werden de nominaties bekend gemaakt. Op 6 januari 2019 was het tijd om de prijzen uit te reiken voor de 76ste Golden Globe Awards.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


HBO


HBO heeft een video gepubliceerd met de eerste beelden van de komende afleveringen van de series Game of Thrones, Euphoria, Veep, Divorce (2016) en Big Little Lies.

One Day at a Time (2017)


One Day at a Time (2017) is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. Op 8 februari start het derde seizoen.

Russian Doll


De nieuwe komedieserie Russian Doll van Amy Poehler, Natasha Lyonne en Leslye Headland is vanaf 1 februari beschikbaar bij Netflix. Er is een trailer verschenen.

Weird City


YouTube heeft een eerste trailer gepresenteerd van serie Weird City. De serie van zes afleveringen zal verschijnen op YouTube Premium op 13 februari 2019.

MijnSerie nieuws


Column


- De gevolgen van series: ongemakkelijkheid
We hebben het allemaal wel eens ervaren: een situatie die zo ongemakkelijk maar uiteindelijk toch nog ongelooflijk hilarisch afloopt. Het is dan ook een geweldig gegeven dat series hierop willen inspelen.

- Uitgelicht: You geeft een wonderlijk beeld van sociale media
De Lifetime-serie You is te zien bij Netflix sinds 26 december. You is gebaseerd op de roman van Caroline Kepnes met dezelfde titel. Het is een liefdesverhaal uit de 21ste eeuw dat vraagt: "Wat zou je doen om lief te hebben?"

Kijkcijfers: Week 1


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 31 december tot en met 6 januari in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht januari 2019 die in week 3 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 14 januari


True Detective – Seizoen 3 (Ziggo)

-

Dinsdag 15 januari


22.00 – De Ideale Wereld – Seizoen 2019 (Canvas)

-

Donderdag 17 januari


21.00 – Bring It! – Seizoen 6 (Lifetime)

-

Vrijdag 18 januari


Marvel’s The Punisher – Seizoen 2 (Netflix)
Carmen Sandiego – Serie première (Netflix)

-

Zaterdag 19 januari


18.30 – Skam (FR) – Seizoen 3 (Slash)

-

Zondag 20 januari


VBTL – Serie première (RTL 7)

Wist je Dat?


MijnSerie altijd op zoek is naar enthousiaste schrijvers. Lees hier wie we zoeken en wat we van je verwachten en wat je van ons mag verwachten.

Met overzichtelijke groet

Mandy