Ryan Murphy heeft zijn castinglijst bekend gemaakt voor de nieuwe Netflix-serie Ratched, en het is een behoorlijk indrukwekkende lijst.



In Ratched speelt Sarah Paulson de jongere versie van de duivelse zuster Ratched uit One Flew over the Cuckoo’s nest. Er zijn al twee seizoen besteld met achttien afleveringen. Naast Paulson zullen onder anderen Sharon Stone (foto), Cynthia Nixon, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Charlie Carer, Judy Davis, Harriet Harris, Hunter Parrish, Amanda Plummer en Corey Stoll (foto) een rol gaan spelen in de nieuwe serie. Samen met Murphy zal Michael Douglas dienst doen als uitvoerend producent.

Embed from Getty Images

Op zijn Instagram-post vertelde Murphy: “Een echt moorddadige rij aan talent. Vele van deze acteurs zijn uiterst getalenteerde personen waarmee Sarah en ik al heel lang mee wilde samenwerken.” Ratched wordt een oorsprong verhaal dat begint in 1947, waar we de reis van Ratched zullen volgen van verpleegster tot volwaardig monster. De serie zal haar moorddadige progressie volgen door de geestelijke gezondheidszorg. De post van Ryan Murphy op Instagram

Embed from Getty Images

De opnames zullen over een paar weken van start gaan, het is nog niet bekend gemaakt wanneer de serie bij Netflix in première zal gaan.

Ga jij kijken naar Ratched? Ken je haar nog van One Flew over the Cuckoo's nest?


Embed from Getty ImagesSarah Paulson (L) en Ryan Murphy