De Amerikaanse acteur Luke Perry (52) is overleden. Hij werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen na een zware beroerte.



De acteur werd in de jaren 90 wereldberoemd met zijn rol als Dylan McKay in de tienerserie Beverly Hills, 90210. De laatste tijd was hij te zien als Fred Andrews in de Netflix-serie Riverdale.

Begin jaren 90 deed hij auditie voor de rol van Steve Sanders in de dramaserie Beverly Hills, 90210, maar kreeg die niet. Wel werd hij gevraagd voor een gastrol. Het personage van de sombere miljonairszoon Dylan McKay was meteen zó populair dat hij in de serie mocht blijven. Het leverde Perry de status op van tieneridool.


Luke Perry

Perry speelde ook in de films Buffy the Vampire Slayer, Terminal Bliss en 8 Seconds. In 1995 stapte hij uit Beverly Hills, 90210 om zich op serieuzere rollen te gaan richten. Hij speelde zichzelf in de film Vacanze di Natale '95 en stond tegenover Ashley Judd in het misdaaddrama Normal Life. Ook had hij een bijrol in de avonturenfilm The Fifth Element van Luc Besson.

Drie jaar na zijn vertrek uit Beverly Hills, 90210 keerde hij om financiële redenen weer terug in de serie en bleef daarin te zien tot de oorspronkelijke serie in 2000 stopte. Fox heeft overigens bevestigd dat er een nieuwe serie komt met de originele castleden uit Beverly Hills, 90210. Perry zal daarin uiteraard niet te zien zijn.