Black-ish is een Amerikaanse komedieserie van de zender ABC. De serie ging van start in september 2014 en ABC heeft nu gemeld dat er een zesde seizoen zal volgen in het najaar.



Andre 'Dre' Johnson (Anthony Anderson) heeft een geweldige baan, een beeldschone vrouw, vier kinderen en een prachtig huis in de buitenwijken. Maar is dit Afro-Amerikaanse gezin door al hun succes niet een beetje te goed geïntegreerd? Met behulp van zijn vader probeert Dre weer wat culturele identiteit terug te brengen in zijn familie. Hij wil weer terug naar zijn roots, maar dat alles met een positieve blik op de toekomst.

De serie Black-ish heeft lovende kritieken gekregen en won meerdere prijzen bij de NAACP Image Awards. Inmiddels zijn er al ruim 100 afleveringen verschenen. ABC komt ook met een nieuwe spin-off van de serie. Mixed-ish gaat volgend seizoen in première en volgt Rainbow Johnson (Tracee Ellis Ross, hierboven rechts op de foto te zien), die opgroeit in een gemengde familie in de jaren tachtig. De eerste spin-off, Grown-ish, was al twee seizoenen te zien bij Freeform.