Na een competitieve situatie heeft FOX de dramaserie The Twelve in handen gekregen met een put pilot*. De serie is gebaseerd op de Belgische serie De Twaalf.



The Twelve is gebaseerd op de Belgische serie De Twaalf en wordt geschreven door Amanda Green. De serie is een karkater gedreven juridische dramaserie die een juridische zaak volgt met zeer veel belangen door de ogen van een twaalfkoppige jury. Als de zaak zich in de rechtszaal ontvouwt komen de geheimen van de jury langzaam aan het licht en hun levens worden blootgelegd. De serie stelt een complexe en provocerende vraag: “Wie zijn wij om te oordelen?”

De Twaalf werd bedacht door Bert van Dael en Sanne Nuyens en ontwikkeld en geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama. Bekijk de trailer van de Belgische serie hieronder:



* Een put pilot houdt zoveel in dat de zender verplicht is de pilot uit te zenden als special of als serie. Als in dit geval FOX daar niet aan zal voldoen zijn ze een substantieel bedrag verschuldigd aan de studio. Een put pilot is over het algemeen een garantie dat een serie er gaat komen en ook zal worden uitgezonden.