John Lithgow krijgt een hoofdrol in FX-dramaserie The Old Man. Eerder speelde hij onder meer Winston Churchill in The Crown.



Eerder werd al bekend dat de 69-jarige Jeff Bridges ook een rol gaat spelen in The Old Man. Hij is bekend van talloze speelfilms als The Big Lebowski, Iron Man en Crazy Heart.

Jeff Bridges speelt een gepensioneerde CIA-officier in de serie, waarvan het scenario is gemaakt door Jon Steinberg en Robert Levine. De serie, die is gebaseerd op de gelijknamige roman geschreven door Thomas Perry, draait om Dan Chase (Bridges), die decennia geleden bij de CIA opstapte. Wanneer een moordenaar arriveert en Chase probeert uit te schakelen, leert de oude agent dat hij zijn verleden moet vergeten om zijn toekomst te verzekeren. John Lithgow speelt Harold Harper. Die wordt door de FBI opnieuw in dienst gesteld na een vreselijk persoonlijk verlies. Hij heeft een ingewikkeld verleden met malafide criminelen.


John Lithgow

De serie wordt executive geproduceerd door Warren Littlefield (Fargo, The Handmaid's Tale) en geproduceerd door Fox 21 Television Studios in samenwerking met The Littlefield Company. De productie van de pilot-aflevering begint dit najaar.