His Dark Materials is een productie van HBO en de BBC. De serie is op 3 november van start gegaan bij BBC One.



De serie His Dark Materials is gebaseerd op de populaire boekenserie van Philip Pullman. Northern Lights introduceert Lyra (Dafne Keen), een wees die leeft in een parallel universum waarin wetenschap, theologie en magie zijn verweven. Lyra's zoektocht naar een ontvoerde vriend ontrafelt een sinister complot met ontvoerde kinderen en verandert in een zoektocht naar een mysterieus fenomeen dat Stof wordt genoemd.

Zondagavond trok de eerste aflevering van His Dark Materials maar liefst 7,2 miljoen kijkers bij BBC One. Dat is het hoogste aantal voor een dramaserie sinds vijf jaar. De serie The Musketeers trok 7,4 miljoen kijkers in 2014, en dat aantal werd jarenlang niet meer geëvenaard. Binnenkort zal bekend worden hoeveel kijkers de eerste aflevering van His Dark Materials heeft getrokken bij HBO in de Verenigde Staten.

In Nederland gaat Ziggo Movies & Series His Dark Materials vanaf dinsdag 5 november wekelijks aanbieden. Dat is mogelijk dankzij de afspraken die Ziggo heeft met HBO. Regisseur Tom Hooper regisseerde het eerste seizoen, dat bestaat uit acht afleveringen. Er is al een tweede seizoen besteld.