Silent Witness is een Britse misdaadserie van de BBC. De serie ging van start in 1996.



De serie Silent Witness volgt de activiteiten in een forensisch laboratorium. Daar worden lijken ontleed en geanalyseerd om de ware toedracht van een mogelijk delict te achterhalen.


Melissa Leo

De Amerikaanse zender FOX is serieus van plan om een remake te maken. Een van de hoofdrollen zal worden gespeeld door Melissa Leo (I'm Dying Up Here). Zij is tevens de producent, samen met Outlander-schrijver Joy Blake en Kim en Eric Tannenbaum. Silent Witness volgt vastberaden vrouwen met tegenstrijdige methoden en hun team terwijl ze voor de Chief Medical Examiner werken. Intussen is er een groot afdelingsschandaal met corruptie op het hoogste niveau. Met externe druk van alle kanten moeten ze hun wetenschappelijke expertise gebruiken om aanwijzingen in mysterieuze sterfgevallen te ontrafelen in volledige onafhankelijkheid.

Bij de BBC zijn al 22 seizoenen verschenen van Silent Witness, met in totaal 202 afleveringen. Begin 2019 werd het 22e seizoen afgesloten. In de Britse versie van de serie zijn de hoofdrollen voor Emilia Fox en Amanda Burton.