Een nieuwe MijnSerie podcast, een nieuwe column van onze nieuwste columnist en heel veel nieuws in het weekoverzicht van 20 tot en met 26 januari.



Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Algemeen nieuws


MijnSerie Podcast


MijnSerie.nl heeft ook een maandelijkse podcast! Mandy en Peter bespreken een tv serie, praten je bij over het laatste serienieuws en houden je op de hoogte wat de meest populaire series zijn op MijnSerie.nl.

Datums Series


Altered Carbon


Altered Carbon is een Amerikaanse sciencefictionserie van Netflix. De serie ging in première in februari 2018. Er is eindelijk een startdatum bekend gemaakt van het tweede seizoen.

Amazing Stories


De serie Amazing Stories gaat binnenkort in première bij Apple TV+. Het is een nieuwe versie van de anthologieserie uit de jaren 80 van Steven Spielberg, die destijds bij NBC te zien was.

Borgen


Borgen is een Deense politieke dramaserie van de zender DR1. Er zijn drie seizoenen verschenen tussen 2010 en 2013. Ieder seizoen bestaat uit tien afleveringen. Het derde seizoen is binnenkort te zijn bij NPO Start Plus.

Fenix


Fenix is een Nederlandse misdaadserie die in maart 2018 werd gelanceerd door KPN Presenteert. Netflix zal de serie nog vanaf deze maand gaan vertonen.

Genius


National Geographic komt binnenkort met het derde seizoen van Genius, dat zich richt op het leven van Aretha Franklin.

Home Before Dark


In april gaat de nieuwe misdaadserie Home Before Dark in première bij Apple TV+.

Little Fires Everywhere


Actrice Reese Witherspoon heeft een trailer en de premièredatum van de nieuwe Hulu-serie Little Fires Everywhere gedeeld.

Oogappels


De serie Oogappels, die ITV Studios Netherlands heeft gemaakt voor BNNVARA, is eind februari weer te zien als het tweede seizoen van start gaat.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 4 (20 -26 januari)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Star Wars: The Clone Wars


In 2014 kwam er een eind aan de animatieserie Star Wars: The Clone Wars bij Cartoon Network. Disney heeft de serie nieuw leven ingeblazen. Het laatste seizoen heeft een startdatum gekregen.

Van Helsing


Van Helsing is een Amerikaans-Canadese serie van de zender Syfy. De serie ging in première in september 2016 en eind 2019 heeft Syfy het vierde seizoen uitgezonden. Netflix zal binnenkort het vierde seizoen gaan streamen.

Nieuwe Series


Hulu komedieserie


Hulu heeft opdracht gegeven voor de productie van een nieuwe korte komedieserie met Steve Martin en Martin Short. Het wordt gerealiseerd door This Is Us-maker Dan Fogelman en 20th Century Fox TV.

The Prince


Streamingdienst HBO Max werkt aan een satirische animatieserie over de Britse koninklijke familie. De titel is The Prince.

Shōgun


Een jaar geleden was de nieuwe serie Shōgun van FX volop in de pre-productie, met verschillende acteurs en een startdatum voor de opnamen, toen FX de serie van tien afleveringen in de wacht zette.

Gecancelde Series


Marianne


Marianne is een Franse horrorserie van Netflix. De serie ging in première in september 2019 en het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen. De serie krijgt geen tweede seizoen.

Vernieuwde Series


American Dad!


American Dad! is een Amerikaanse animatieserie van de zender TBS (voorheen FOX). De serie ging in première in 2005 en inmiddels zijn er al zestien seizoenen verschenen. De serie is vernieuwd met een achttiende en negentiende seizoen.

Baptiste


Baptiste is een Britse detectiveserie van de zender BBC One. De serie ging in première in februari 2019. Inmiddels is besloten dat er een tweede seizoen zal volgen.

Casting Nieuws


61st Street


61st Street is een Amerikaanse juridische dramaserie van AMC. De serie zal in 2021 van start gaan. Er is castingnieuws.

American Crime Story


American Crime Story is een Amerikaanse anthologieserie van de zender FX. De serie ging in première in februari 2016. Er is castingnieuws.

The Expanse


The Expanse is een Amerikaanse sciencefictionserie van Amazon Prime Video (voorheen Syfy). De serie ging in première in december 2015. Er is castingnieuws.

How to Get Away with Murder


How to Get Away with Murder is een Amerikaanse misdaadserie van de zender ABC. In april verschijnt het tweede deel van het zesde seizoen. Er is castingnieuws.

MacGyver (2016)


MacGyver (2016) is een Amerikaanse avonturenserie van de zender CBS. Binnenkort gaat het vierde seizoen van start. Er is castingnieuws.

The Power


Eddie Marsan, bekend van Ray Donovan, krijgt een hoofdrol in de nieuwe thrillerserie The Power van Amazon Prime Video.

Severance


Apple TV+ werkt aan de thrillerserie Severance. Eerder werd al bekend dat Patricia Arquette de tegenspeelster is van Adam Scott in de serie. Ben Stiller gaat de serie produceren. Er is meer castingnieuws.

Nominaties en Prijzen


SAG Awards


De 26ste Screen Actors Guild Awards werden op 19 januari uitgereikt. Wij hebben de winnaars voor je op een rijtje gezet.

Overlijdensberichten


John Karlen


John Karlen, de bekende Dark Shadows-acteur, is overleden aan hartfalen in een ziekenhuis in Burbank, Californië. Hij was 86 jaar.

MijnSerie nieuws


Column


- Spotlight On: Ed O'Neill
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie die ene acteur ook op zijn cv heeft staan.

Kijkcijfers: Week 3


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 13 tot en met 19 januari in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht januari 2020 die in week 5 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 27 januari


Die verlorene Tochter – Serie première (ZDF)
Great Asian Railway Journeys – Serie première (BBC Two)
20.35 – Topdokters – Seizoen 7 (VIER)
21.15 – Undercover Boss (DE) – Seizoen 12 (RTL Television)

-

Dinsdag 28 januari


13.00 – Escape to the Country – Seizoen 20 (BBC Two)
21.00 – The Biggest Loser – Seizoen 18 (NBC)
21.00 – I Am Jazz – Seizoen 6 (TLC)

-

Woensdag 29 januari


Omniscient – Serie première (Netflix)
20.30 – The Sky Is The Limit – Seizoen 5 (VIER)

-

Donderdag 30 januari


The Stranger (2020) – Serie première (Netflix)

-

Vrijdag 31 januari


Black Moon – Serie première (Netflix)
Diablero – Seizoen 2 (Netflix)
Fenix – Seizoen 1 (Netflix)

Wist je Dat?


Doctor Who


Doctor Who, de Britse sciencefictionserie van de zender BBC One, naar alle waarschijnlijkheid een dertiende seizoen gaat krijgen.

Met overzichtelijke groet

Mandy