FOX heeft een pilot besteld van een nog naamloze serie over een docent die samen met drie studenten The Goonies uit 1985 probeert na te maken.



Het idee voor de potentiële serie komt voort uit een eerdere deal tussen Fox Entertainment, Sarah Watson en andere schrijvers. Watson werd gekoppeld aan Gail Berman en haar Fox-productiebedrijf SideCar om het concept te ontwikkelen.

De serie zal gaan over Stella Cooper die met een groot geheim terugkeert naar haar treurige geboortestad Astoria om daar te werken als invaldocent. Stella besluit drie studenten met een grote passie voor film te helpen met het shot voor shot namaken van de avonturen komediefilm The Goonies. Een film die in 1985 werd uitgebracht naar een verhaal van Steven Spielberg en die werd geregisseerd door Richard Donner. In de loop van de serie zal de passie van de studenten een treurig stadje inspireren.



De pilot is een coproductie van Warner Bros Television, SideCar Content Accelerator en Amblin TV. Sarah Watson (The Bold Type en Parenthood) schrijft het script. Greg Mottola (The Newsroom) zal de pilot regisseren. Gail Berman, Lauren Shuler Donner, Richard Donner en Amblin's Justin Falvey en Darryl Frank produceren de pilot.