DPG Media en Telenet hebben aangekondigd de handen ineen te slaan om een nieuwe Vlaamse streamingdienst te lanceren.



DPG Media en Telenet willen met de streamingdienst inspelen op het veranderende kijkgedrag en mensen een lokaal alternatief aanbieden voor grote internationale streamingdiensten zoals Netflix. "Klassieke televisie blijft ontzettend populair, maar consumenten vinden een groot 'on-demand' aanbod steeds belangrijker", meldt DPG Media in een reactie op de aankomende streamingdienst.


Kris Vervaet & John Porter

Volgens DPG Media biedt de snelgroeiende markt heel wat potentie voor diensten die het allemaal net even wat anders willen aanpakken. Dit kan onder meer gebeuren door middel van een sterk lokaal aanbod gecombineerd met populaire buitenlandse series en films. Het aanbod op de nieuwe streamingdienst zal dan ook bestaan uit een combinatie van populaire televisiezenders, programma's van eigen bodem die zijn geproduceerd door DPG Media en de internationale content van Telenet. Telenet beheert ook de projecten van Woestijnvis en daarnaast ook het sportaanbod van Play.

De twee bedrijven zullen een gemeenschappelijke onderneming opzetten, er wordt verwacht dat het nieuwe bedrijf in het najaar van 2020 zal worden gelanceerd. Wanneer de nieuwe, Vlaamse streamingdienst precies zal worden gelanceerd is nog niet bekend.