Het streamingplatform Disney+ werkte tot voor kort aan een televisieserie op basis van de lhbt-speelfilm Love, Simon. Dat werd in juni 2019 bekend.



Love, Simon draaide in 2018 in de bioscopen en gaat over een tienerjongen (Nick Robinson) die worstelt met zijn coming-out. Het was de eerste grote Amerikaanse coming of age-film met een homoseksueel hoofdpersonage. Recensenten prezen de film onder meer omdat die voor niet-lhbt's invoelbaar maakte hoe lastig het kan zijn om op jonge leeftijd uit de kast te komen.

Nu blijkt dat Disney+ toch niet met de serie gaat komen. Hulu, eveneens eigendom van Disney, heeft het project overgenomen en de titel is nu Love, Victor. Hulu heeft laten weten dat er tien afleveringen van dertig minuten zullen verschijnen, vanaf juni 2020.


Michael Cimino

De serie draait om Victor (gespeeld door Michael Cimino), een nieuwe student aan Creekwood High School, de middelbare school in de film. We volgen zijn reis van zelfontdekking, uitdagingen thuis, en worstelingen met zijn seksuele geaardheid. Het lijkt erop dat Disney+ bij voorkeur series met onschuldige onderwerpen wil aanbieden, terwijl er bij Hulu meer plaats is voor series met relevante volwassen thema’s, zoals in dit geval homoseksualiteit.

De serie Love, Victor wordt gemaakt door de executive producers en showrunners Isaac Aptaker en Elizabeth Berger, die bekend zijn van This Is Us.