Disney+ is bezig met het ontwikkelen van een prequel van Beauty and the Beast, in samenwerking met Once Upon a Time bedenkers Eddy Kitsis en Adam Horowitz.



Naar verluidt keren Luke Evans (The Alienist) en Josh Gad (Avenue 5) terug met hun rollen uit de film Beauty and the Beast voor een prequel-serie op Disney+. Het nog naamloze project zal waarschijnlijk, net zoals de film, een musical worden. Emma Watson en Dan Stevens (Legion) speelden de hoofdrollen in de film, die in 2017 uitkwam. Beide zijn op dit moment niet verbonden aan het nieuwe project, die zich nog in de vroege ontwikkelingsfase bevindt.

Embed from Getty Images
Josh Gad en Luke Evans op de première van de film Beauty and the Beast

Eddy Kitsis en Adam Horowitz zullen de serie schrijven en daarnaast dienen als showrunners. Horowitz en Kitsis maakten samen de populaire ABC-serie Once Upon a Time, die veel Disney en sprookjes personages bevatte, waaronder ook Belle uit Beauty and the Beast. Josh Gad schrijft ook mee aan de serie. Horowtiz, Kitsis en Gad werkte eerder al samen aan een Muppets serie voor Disney+, maar dat project werd eind vorig jaar gecanceld.