Paul Verhoeven gaat de klassieke roman van Guy de Maupassant 'Bel Ami' verfilmen in een achtdelige serie. Dat heeft producer Saïd Ben Saïd bekendgemaakt.



Paul Verhoeven heeft als regisseur al vele successen geboekt. In Nederland brak hij door met Turks Fruit en later had hij nog succes met Soldaat van Oranje en Zwartboek. Ook internationaal boekte hij succes met Robocop, Total Recall en Basic Instinct. Zijn laatste film, het Franstalige Elle, werd ook goed ontvangen en waarschijnlijk beviel het Verhoeven zo goed dat hij nu een Franstalige serie gaat maken, Bel Ami.

Verhoeven zal optreden als showrunner en ook alle acht de afleveringen regisseren, wat een eigentijdse bewerking zal zijn van de roman die zich afspeelt in de tv-wereld. De serie wordt geschreven door de Nederlander Gerard Soeteman met wie Verhoeven eerder samenwerkte aan Zwartboek, Soldaat van Oranje en Turks Fruit. Producer Saïd Ben Saïd en Verhoeven werkten samen aan Elle. De verwachting is dat het filmen volgend jaar zomer van start gaat in Parijs.

Embed from Getty Images
Paul Verhoeven