Hoewel The CW, FOX en CBS al met hun schema’s voor seizoen 2020-2021 zijn gekomen blijft het de vraag wanneer het seizoen gaat beginnen. Is dat in september of toch later. Want het corona-virus blijft de gemoederen bezig houden, ook in Hollywood.



Series die vroegtijdig moesten stoppen weten nog steeds niet wanneer ze de resterende afleveringen kunnen opnemen. Maar er is ook goed nieuws te melden.

Tom Ellis heeft getekend, de deal is rond. Een uitermate populaire serie die zich in 24 uur afspeelt zal binnenkort op Netflix te zien zijn. Twee films die gemaakt zijn naar aanleiding van een serie komen op Netflix en Amazon. De podcast is gemaakt. KRO-NCRV komt met een detective-maand en Apple TV+ en Disney+ halen oude poppen uit de kast. Niet slecht voor een maand waarin er geen series werden opgenomen.



Er is nog geen nieuws over series die dit jaar hun laatste seizoen zouden krijgen maar niet afgerond zijn. Wellicht komt dat nieuws nog deze zomer, maar er zal rekening gehouden moeten worden dat pas in 2021 de laatste afleveringen te zien zullen zijn. Van de procedurele series is het niet erg dat de seizoenen niet helemaal mooi zijn afgerond, maar je wilt toch graag zien dat het laatste seizoen geen open einde heeft.

Er wordt ook aan mij gevraagd hoe de series nu opgenomen kunnen worden, ik moet dan steevast antwoorden dat ik dat niet weet. Ik lees hier en daar geruchten dat de cast en crew twee weken in quarantaine gezet gaan worden om dan vervolgens in twee of drie maanden een heel seizoen opnemen. Of dat waar is weet ik niet, maar het zou een oplossing kunnen zijn. Blijkt dat echt waar te zijn kunnen we verwachten dat veel serie pas later in het seizoen van start zullen gaan.

Ook zullen er minder nieuwe series komen in het aankomende herfst-winterseizoen. Gewoon weg omdat het pilotseizoen volledig in het water is gevallen. Dus zullen de schema’s van de grote vijf (ABC, CBS, FOX, NBC en The CW) er in ieder geval anders uit komen te zien. Maar het blijft voor nu speculeren en afwachten. Mijn vermoeden is dat we in augustus pas meer zullen weten over de series die in het seizoen 2020-2021 van start zullen gaan.

Voorlopig blijft het nieuws van en over series wel binnenkomen, al is het mondjesmaat. Dan gaat het vooral over vroege vernieuwingen, cancelling of datums. En de vraag of in juni nu meer serienieuws zal komen nu Comic Con San Diego niet doorgaat blijft gissen. Voorlopig zullen we het moeten doen met de series die er al zijn en er zullen wellicht series zijn die je nu eindelijk eens kan gaan zien en dus van je te-kijken-lijst kan schrappen. Voorlopig lijkt mijn te-kijken lijst alleen maar langer te worden.

En mocht het herfstseizoen toch minder worden kunnen we weer series gaan kijken waar we dan niet aan toe zouden komen. Dus wellicht is dat wel een geluk bij een ongeluk.

Met vriendelijke nieuwsgroet,
Stay Safe,
Mandy