Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Grantchester vernieuwd met een negende seizoen, Tom Brittney verlaat daarna de serie

Grantchester keert terug voor meer, maar zal binnenkort zonder een van zijn sterren zijn. Hoofdrolspeler Tom Brittney zal de detectiveserie na het negende seizoen verlaten.

De Britse detectiveserie Grantchester is vernieuwd met een negende seizoen, maar dat zullen de laatste afleveringen zijn voor hoofdrolspeler Tom Brittney. De productie van seizoen negen van de serie van ITV en PBS is net begonnen in het Verenigd Koninkrijk.

13807 Grantchester foto

Brittney (foto) speelt dominee Will Davenport sinds hij in het vierde seizoen in de serie kwam. De hoofdrol in de serie werd eerder gespeeld door James Norton als dominee Sidney Chambers. Britteny's plaats wordt ingenomen door Rishi Nair als dominee Alphy Kotteram.

Robson Green, Al Weaver, Tessa Peake-Jones, Nick Brimble, Kacey Ainsworth, Skye Lucia Degruttola, Oliver Dimsdale, Charlotte Ritchie, Bradley Hall en Melissa Johns spelen ook een hoofdrol in de serie die gebaseerd is op korte verhalen van James Runcie. De verhalen volgen dominees die een bijbaan vinden in het speuren met de hulp van Detective Inspector Geordie Keating (Green).

PBS onthulde meer over de verlenging van de serie in onderstaand persbericht:

"Terwijl het filmen van het negende seizoen van de MASTERPIECE en ITV serie Grantchester van start gaat, heeft hoofdrolspeler Tom Brittney bevestigd dat seizoen negen zijn laatste zal zijn.

Tom, die sinds 2019 het geliefde personage Dominee Will Davenport speelde, stapt uit zijn rol om zich op nieuwe projecten te richten. Maar als er een deur sluit, opent er een andere en verwelkomt het dorp Rishi Nair (Hollyoaks) als de charismatische dominee Alphy Kotteram.

Grantchester is een coproductie van Kudos en MASTERPIECE voor ITV. Het wordt uitgezonden op MASTERPIECE op PBS in de VS en op ITV1 en ITVX in het Verenigd Koninkrijk.

Tom Brittney zei: "Ik heb de afgelopen vijf jaar een ongelooflijke tijd gehad met het spelen van Will Davenport. Ik mocht misdaden oplossen met mijn beste vriend en werken met de beste cast en crew die ik me maar kon wensen. Ik zal het meer dan wat dan ook missen. Maar het is tijd om het stokje door te geven, zoals het ooit aan mij was, en ik ben zo opgewonden voor Rishi om bij de Grantchester familie te komen."



Rishi Nair (foto) voegde hieraan toe: "Ik ben absoluut opgewonden om me bij Grantchester aan te sluiten. Het welkom en de steun die ik heb ontvangen van iedereen is overweldigend. Het succes van de serie en de reden dat we hier zijn voor een negende seizoen is een bewijs aan alle mensen die er eerder aan hebben gewerkt. Ik ben echt enthousiast om te beginnen en kan niet wachten tot de Grantchester-fans Alphy ontmoeten en zien wat er allemaal voor hem in petto is."

Robson Green zei: "Ik voel me zo gezegend om opnieuw te beginnen aan deze spannende reis met de geliefde serie Grantchester. De verwachting is voelbaar, maar te midden van de opwinding, blijft een zweem van verdriet hangen voor ons allemaal als we afscheid nemen van mijn goede vriend en opmerkelijke acteur Tom Brittney, wiens vertolking van de charismatische Will Davenport zeer gemist zal worden. Toch zijn we allemaal blij met de komst van de ongelooflijk getalenteerde Rishi Nair naar de Grantchester familie! Met zijn uitzonderlijke vaardigheden en magnetische aanwezigheid, twijfel ik er niet aan dat Rishi de harten van miljoenen niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook over de hele wereld zal veroveren."

Emma Kingsman-Lloyd, uitvoerend producent van Kudos, zei: "Het is het einde van een tijdperk nu we op emotionele wijze afscheid nemen van Tom Brittney. Hij was buitengewoon in de afgelopen vijf series en we zullen hem erg missen. Maar het publiek kan zich verheugen op een nieuw en fantastisch onderhoudend hoofdstuk nu we Rishi Nair verwelkomen in de serie. Alphy Kotteram is charismatisch, geestig en zal Geordie een run voor zijn geld geven. Ik denk dat het publiek onze nieuwe aanwinst geweldig zal vinden."

Uitvoerend producent van MASTERPIECE Susanne Simpson voegt toe: "Het is zo moeilijk om afscheid te nemen van Tom Brittney, die een geliefd lid van het Grantchester ensemble is geworden. Gelukkig voor MASTERPIECE en het toegewijde publiek van de serie, is Rishi Nair geweldig als Alphy Kotteram, een personage waarvan we weten dat het snel een fan-favoriet zal worden."

In seizoen negen is het 1961 en het leven is goed voor Will en Geordie. De families zijn altijd samen, van zondagse lunches tot het plannen van zomervakanties en met eregrootouders Mrs. C en Jack, en geadopteerde ooms Daniel en Leonard, is het één grote gelukkige familie! Maar wanneer Will wordt benaderd met een aanbod dat zijn leven kan veranderen, kan hij Grantchester en Geordie achterlaten?

Terwijl Geordie worstelt met persoonlijk verlies en een steeds groter wordend familieconflict tussen Cathy en tienerdochter Esme, heeft hij niemand tot wie hij zich kan wenden. Maar wanneer hij een indringer arresteert die inbreekt in de pastorie, kan het zijn dat zijn dagen als pastoor nog niet voorbij zijn.

Dominee Alphy Kotteram heeft een instinctief wantrouwen tegen autoriteit en wil absoluut niet betrokken raken bij moordonderzoeken. Maar Alphy en Geordie zullen ontdekken dat ze veel meer gemeen hebben dan ze op het eerste gezicht denken, en Alphy zal ontdekken dat in Grantchester, moord nooit ver weg is.

Van dodelijke circussen, verlaten baby's en vijandige historici tot verdwijnende lakeien en moorddadige satirici. Samen zien Geordie en Alphy uit eerste hand hoe religie corrupt kan zijn, maar ook hoe geloof, liefde en vriendschap hoop kunnen bieden - en vernieuwing.

Robson Green keert terug naast Charlotte Ritchie als Bonnie, Al Weaver als Leonard Finch, Tessa Peake-Jones als mevrouw C, Kacey Ainsworth als Cathy Keating, Oliver Dimsdale als Daniel Marlowe, Nick Brimble als Jack Chapman, Bradley Hall als DC Larry Peters en Melissa Johns als Miss Scott."

Grantchester seizoen acht wordt nu uitgezonden op PBS. De startdatum voor seizoen negen zal later worden aangekondigd.

Bekijk hieronder de trailer voor het achtste seizoen van Grantchester. Een premièredatum voor het achtste seizoen wordt later bekendgemaakt.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 3
Episode 3
09x03
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Grantchester