Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Premièredatum Great Expectations van FX/BBC

Great Expectations komt binnenkort naar Hulu. De zesdelige gelimiteerde serie, een remake van de Charles Dickens klassieker, van FX en BBC komt op in maart naar de streamingdienst.

Fionn Whitehead (Black Mirror: Bandersnatch), Olivia Colman (The Crown), Shalom Brune-Franklin (The Tourist), Ashley Thomas (The Ipcress File), Johnny Harris (Fortitude), Hayley Squires (The Essex Serpent), Owen McDonnell (Killing Eve), Trystan Gravelle (The Lord of the Rings: The Rings of Power), Laurie Ogden (The Show Must Go Online), Rudi Dharmalingam (The Split), Tom Sweet (Gunpowder), Chloe Lea (Foundation (2021)) en Matt Berry (What We Do in the Shadows) spelen de hoofdrol in de serie van Steven Knight (foto, Peaky Blinders).



FX onthulde meer over de serie in een persbericht:

"FX heeft vandaag, op de verjaardag van Charles Dickens, de premièredatum vastgesteld voor Great Expectations, Steven Knight's gelimiteerde serie-adaptatie van Dickens' klassieker. Ook is vandaag een poster van de serie vrijgegeven.

De zesdelige serie van FX en BBC gaat zondag 26 maart exclusief op Hulu in de VS in première en bevat de eerste twee afleveringen. Great Expectations wordt geproduceerd in samenwerking met de BBC, die de serie in het Verenigd Koninkrijk zal uitzenden. Internationaal zal het beschikbaar zijn om te streamen op Star+ in Latijns-Amerika en op Disney+ onder de vlag van Star op een later tijdstip.

Op de onlangs vrijgegeven poster, in de stijl van FX en Steven Knight, is een van de meest iconische personages uit de literatuur te zien, juffrouw Havisham die haar pionnen, Pip en Estella, in de val lokt met de hoofdtooi die ze nog steeds draagt van haar bruiloft die nooit heeft plaatsgevonden. Verstrikt in het bittere web van juffrouw Havisham zijn memorabele elementen uit het verhaal, waaronder het vervallen Satis House, klokken die om twintig minuten voor negen stilstaan, en het gevangenisschip en de boeien die Magwitch naar Pip leiden, waarmee het verhaal van Dickens' geliefde Great Expectations begint.

13051 Great Expectations

Great Expectations is het coming-of-age verhaal van Pip, een wees die hunkert naar een groter lot in het leven, totdat een speling van het lot en de kwaadaardige machinaties van de mysterieuze en excentrieke juffrouw Havisham hem een duistere wereld van mogelijkheden laten zien. Onder de grote verwachtingen die aan hem worden gesteld, zal Pip de ware kosten van deze nieuwe wereld moeten uitzoeken en of het hem werkelijk de man zal maken die hij wil zijn. Dickens' roman, een vernietigende kritiek op het klassensysteem, werd gepubliceerd in 1861, nadat het eerst was uitgebracht in een reeks wekelijkse hoofdstukken vanaf december 1860.

Fionn Whitehead speelt de rol van Pip en leidt een sterrencast met Olivia Colman als Miss Havisham, Shalom Brune-Franklin, Ashley Thomas, Johnny Harris, Hayley Squires, Owen McDonnell, Trystan Gravelle, Laurie Ogden, Rudi Dharmalingam, Tom Sweet, Chloe Lea en Matt Berry.

Knight is schrijver en uitvoerend producent naast Tom Hardy, Ridley Scott, Dean Baker, David W. Zucker en Kate Crowe. Brady Hood (The One) en Samira Radsi (Sex/Life (2021)) dienen als regisseurs. Great Expectations wordt geproduceerd door FX Productions in samenwerking met de BBC, Scott Free en Hardy Son & Baker."
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Great Expectations (2023)