Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
ABC vernieuwt Grey's Anatomy met seizoen 21

ABC vernieuwt Grey's Anatomy met seizoen 21

Grey's Anatomy blijft een klasse apart met de vernieuwing voor een 21e seizoen.
De vernieuwing komt na drie uitgezonden afleveringen van Grey's Anatomy's seizoen twintig. Het breidt Grey's Anatomy's record uit als langstlopende medisch primetime drama, dat het aanvankelijk in 2019 vestigde, en de langstlopende ABC primetime scriptserie.

Grey's Anatomy

Bronnen vertellen dat seizoen 21 naar verwachting uit achttien afleveringen zal bestaan, in plaats van het twintigste seizoen dat uit tien afleveringen bestond en door de staking werd beïnvloed.

De vroege vernieuwing is een bewijs van het vermogen van de serie om zichzelf opnieuw uit te vinden en relevant te blijven, zelfs nu de hoofdrolspeelster, Ellen Pompeo, niet fulltime in beeld is omdat er vorig seizoen een nieuwe groep stagiaires werd geïntroduceerd. Pompeo blijft terugkomen als uitvoerend producent en verzorgt de voice-over die elke aflevering opent en sluit.

De pick-up is ook een blijk van vertrouwen voor Grey's Anatomy-veteraan Meg Marinis, die de teugels in handen nam als nieuwe showrunner van de door Shonda Rhimes gecreëerde serie voor seizoen twintig.

"De loyaliteit en liefde van de fans van Grey's Anatomy heeft ons naar een historisch 21e seizoen gestuwd, en ik zou niet dankbaarder kunnen zijn," zei Rhimes. "Meg Marinis' verhalen vertellen is een geschenk dat de serie bruisend, meeslepend en levendig houdt en ik kan niet wachten om te zien wat ze voor het volgende seizoen in petto heeft."

Zoals bij elke langlopende serie het geval is, is de volgende stap na de vernieuwing het vastleggen van nieuwe contracten voor de oud-castleden. Ik heb gehoord dat de contracten van vrijwel alle oude Grey's Anatomy acteurs dit seizoen aflopen. De groep bestaat uit de twee overgebleven originele castleden, Chandra Wilson (Bailey), die ook een co-uitvoerend producent is, en James Pickens Jr. (Richard), evenals Kevin McKidd (Owen), Kim Raver (Teddy), Camilla Luddington (Jo) en Caterina Scorsone (Amelia).

Twintig seizoenen lang is Grey's Anatomy, geproduceerd door Shondaland en ABC Signature, onderdeel van Disney Television Studios, de nummer 1 meest sociale scriptserie die tot nu toe is uitgezonden. Het medische drama geniet van een streaming heropleving en staat regelmatig in de top 5 van de wekelijkse Nielsen kijkcijfers.

"Ik denk dat de serie creatief zo sterk is als het ooit is geweest," zei Craig Erwich, president van Disney Television Group, in februari. "Niet alleen de live [afleveringen] die je vandaag bekijkt, maar het voedt de groei voor ons streaming platform."

Om het belang van Grey's Anatomy voor het merk Disney te onderstrepen, werd de bibliotheek van de serie het middelpunt van de recente lancering van de one-app ervaring van het bedrijf, met Hulu als de enige streamer die de hele reeks van het medische drama aanbiedt, inclusief exclusieve next-day beschikbaarheid van alle afleveringen van het huidige twintigste seizoen naast de negentien voorgaande seizoenen, die worden gedeeld met Netflix.

"We hebben nog steeds verhalen te vertellen", vertelde Marinis vorige maand op de vraag of Grey's verder zou kunnen gaan dan seizoen twintig. "We krijgen enorm veel steun van de studio en het netwerk en van Shondaland. Dus ik ga door totdat ze me zeggen dat ik die pen moet neerleggen."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten