Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Ellen Pompeo in aankomend seizoen van Grey's Anatomy te zien in meer afleveringen

Hoofdrolspeelster Ellen Pompeo zal vaker het beeld vullen in het aankomende seizoen 21.

Ellen Pompeo's Meredith Grey kreeg een groot afscheid aan de start van 2023 van Grey's Anatomy. Ondanks haar verminderde aanwezigheid op het scherm bleef Pompeo de hoofdrol spelen in de aftiteling en verloor ze nooit haar status als vaste personage omdat ze ook de vertelster van de serie bleef.

Nu kan de titelster van het medische drama van ABC weer verschijnen in een aantal afleveringen die traditioneel geassocieerd worden met een vaste rol in de serie.

Grey's Anatomy

Pompeo is te zien in ten minste zeven van de achttien afleveringen van seizoen 21, vertellen bronnen. Dat aantal zal waarschijnlijk nog toenemen. Als het aantal afleveringen in de dubbele cijfers komt, zal dat niet ver af liggen van de werkdruk van de andere vaste acteurs van Grey's Anatomy. Zij zullen een vermindering van het aantal afleveringen nemen als kostenbesparende maatregel en elk een paar afleveringen zullen overslaan volgend seizoen. Vertegenwoordigers van ABC en Grey's Anatomy-producenten ABC Signature en Shondaland weigerden commentaar.

Na haar 'exit'-aflevering van seizoen 19 keerde Pompeo terug voor de finale van dat seizoen. In seizoen 20 was ze te zien in de helft van de tien afleveringen, waaronder een belangrijke rol in de seizoenspremière en -finale. Daarnaast blijft ze uitvoerend producent en doet ze de voice-over die elke aflevering omlijst - iets wat volgend seizoen zal worden voortgezet.

"Ze is altijd een groot deel van de serie; we hebben een open deur beleid met haar. Als ze hier kan zijn, verwelkomen we haar met open armen," vertelde Grey's Anatomy-showrunner Meg Marinis in maart. "Ze zit constant in mijn hoofd, haar stem."

In dat interview merkte Marinis haar "geweldige relatie" met Pompeo op, een van de factoren die vorig jaar speculaties voedden dat Pompeo misschien zou overwegen om volledig terug te keren nadat Marinis de teugels had overgenomen als showrunner van Grey's voor seizoen 20.

Er was een probleem met de beschikbaarheid. Pompeo trok haar rol op het scherm terug zodat ze andere projecten kon doen, te beginnen met de gelimiteerde Hulu-serie Natalia (voorheen getiteld Orphan), gebaseerd op het verhaal van Natalia Grace, waarin ze de hoofdrol speelt en die ze produceert via haar bedrijf Calamity Jane. Het afgelopen seizoen jongleerde Pompeo met de twee series, beide geproduceerd door ABC Signature, maar dat is niet langer een factor: Natalia wordt eind deze week afgerond, voor de start van de productie van seizoen 21 voor Grey's Anatomy.

Ongeacht haar aanwezigheid op het scherm in de afgelopen anderhalf jaar, weerspiegelt Pompeo's blijvende toppositie in Grey's Anatomy het feit dat haar personage Meredith het hart van de serie blijft.

"We moeten haar laten gaan en andere dingen laten doen, maar ze is nog steeds onze koningin. Ze is nog steeds onze nummer 1," zei Grey's uitvoerend producent/regisseur/terugkerende gastactrice Debbie Allen in december over Pompeo.

Wat Meredith volgend seizoen te wachten staat, is dat haar carrière op een tweesprong staat nadat ze haar baas en hoofd van de Catherine Fox Foundation (Allen) trotseerde door te weigeren haar controversiële Alzheimer onderzoek op te geven en al haar aantekeningen aan Koracick te overhandigen. In plaats daarvan publiceerde Meredith een samenvatting online.

Aan de andere kant kreeg Merediths relatie met Nick (Scott Speedman) een grote boost in de finale nadat hij vanuit Boston kwam om zijn liefde te betuigen en zij onthulde dat ze een bod had gedaan op het huis dat hij had uitgezocht zodat ze samen met Ellen's kinderen konden gaan samenwonen.
Vorige aflevering
Burn It Down
Burn It Down
20x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Grey's Anatomy