Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Halt and Catch Fire - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door anonymous op 7 december 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Halt and Catch Fire - Seizoen 1

Begin jaren tachtig: Geweldige muziek, een crisis en de opkomst van de computer.
Wat waren we blij met onze oude pc met wel 50 mb harde schijf. Nu lachen we erom. Want met 50 mb heb je geen harde schijf. Toch was het in de jaren tachtig een geweldige uitvinding. IBM begon in de jaren tachtig met het maken van de computer. Joe MacMillan (Lee Pace, Pushing Daisies) is een ambitieuze zakenman die bij IBM heeft gewerkt. Nadat hij daar stopt met werken, besluit hij zich aan te sluiten bij het computerbedrijf Cardiff Electric. Daar ontmoet hij Gordon Clark (John Marcus "Scoot" McNairy, Bones) een getalenteerde maar miskende computeringenieur met een drankprobleem. Wanneer het tweetal de PC van IBM probeert te klonen om zo een betere en goedkopere computer te creëren, ontstaat er een strijd tussen MacMillans vorige en huidige werkgever. Om te voorkomen dat IBM hen kan aanklagen, neemt Cardiff Electric de jonge computeringenieur Cameron Howe (Mackenzie Davis, I Just Want My Pants Back) in dienst.

Hoe ga je om met een crisis die woedt in jezelf, in je leven en in de wereld

Dat is in het kort waar Halt and Catch Fire deels over gaat. Ik zeg deels, want als het alleen maar over het maken van pc's ging, dan was ik al snel afgehaakt. De drie-eenheid; Joe, Cameron en Gordon werken aan een droom. Een perfecte pc maken die voor iedereen betaalbaar is. Maar dat is gemakkelijk gezegd dan gedaan. Gordon heeft een alcoholprobleem, Joe is een probleem en Cameron zoekt het probleem. Al met al staat het woord probleem in het middelpunt van de belangstelling. Hoe ga je om met een crisis die woedt in jezelf, in je leven en in de wereld. Net zoals het leven is ook het project van de drie eigenlijk alleen vallen en opstaan. Doorgaan, knokken, werken aan je droom. Dat daar liefdes, huwelijken en de gezondheid voor moeten wijken, staat in schril contrast met wat het hen op kan leveren.

[image-20757]

Naarmate het eerste seizoen vordert leer je de hoofdpersonen steeds beter kennen. En ze stelen je hart. Hun gevecht wordt jouw gevecht en hun hoop zorgt ervoor dat de kijker hoop houdt. Zou het hen dan kunnen lukken om die pc te maken...?
Halt and Catch Fire is een prachtige serie, die in tegenstelling tot de grote series uit Amerika maar een klein groepje fans bereikt. En dat is jammer, want Halt and Catch Fire is een prachtige serie. Verwacht geen snelle beelden of gewelddadige actiescènes. Deze serie is langzaam, maar verveelt op geen enkel moment. Hij is leerzaam, dit omdat je leert hoe het er vroeger aan toe ging in de pc-wereld. Soms denk ik mensen te herkennen, mensen die we nu nog kennen. Een Bill Gates of een Steve Jobs, zouden zomaar een voorbeeld kunnen zijn voor de makers van deze serie.

Een Bill Gates of een Steve Jobs, zouden zomaar een voorbeeld kunnen zijn voor de makers van deze serie

Joe, Gordon en Cameron hebben mijn hart gestolen. Vooral Joe kruipt onder je huid. Je leeft met hem mee, en bekijkt zijn pieken en dalen. Joe is een man waarvan je niet weet of je hem nu moet knuffelen of hem een dreun moet verkopen. Gordon is de rustige, kalme huisvader, die hier en daar zijn momentje heeft met een lijntje cocaïne en de nodige drank. En Cameron is, zonder dat ze het zelf beseft, de lijm die deze drie bij elkaar houdt.
Ik zou zeggen: geef Halt and Catch Fire een kans. Laat je niet afschrikken door het computergebeuren, maar geniet van het verhaal eromheen, de heerlijke jaren tachtig sfeer en de geweldige muziek.

Halt & Catch Fire
© AMC
Volg Halt & Catch Fire
Vorige aflevering
Ten of Swords
Ten of Swords
04x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Halt & Catch Fire