Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Happy Valley krijgt een allerlaatste derde seizoen

Happy Valley krijgt een allerlaatste derde seizoen

Het tweede seizoen werd in 2016 uitgezonden op BBC One en nu komt er een derde seizoen dat gelijk het allerlaatste gaat worden.
De bekroonde serie volgt Sarah Lancashire als politieagent Catherine Cawood, die de misdaad aanpakt in de wijk Calderdale in Yorkshire. James Norton (foto) keert terug om de moordenaar en zedendelinquent Tommy Lee Royce te spelen, waarbij Siobhan Finneran haar rol als Catherine's zus opnieuw vertolkt.



Het tweede seizoen eindigde in 2016 met een gemiddeld aantal kijkers van 9,3 miljoen. Voor het zesdelige derde seizoen, waarvan de opnames begin 2022 beginnen, ontdekt Catherine de overblijfselen van een bendelid van moord in een drooggelegd reservoir. Het ontketent een reeks gebeurtenissen die haar opnieuw ongewild rechtstreeks terugvoert naar Royce.

De eerste twee series gemaakt door Sally Wainwright wonnen elk Bafta TV-awards voor beste dramaserie en beste schrijfstijl. Lancashire won ook een Bafta voor beste hoofdrolspeelster voor serie twee. Haar personage in beide series worstelde met intense en brutale verhaallijnen die zich concentreerden op gevallen van verkrachting, meerdere moorden, drugs, ontvoering en mensenhandel.

Wanneer het allerlaatste derde seizoen te zien zal zijn is nog niet bekend gemaakt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

martenbernadette
15 november 2021, 16:33
Leuk een 3e seizoen.
1
Log in om een reactie achter te laten