Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Rodney Rietveld geeft "Hatfields & McCoys - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Rodney Rietveld op 28 Mei 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Hatfields & McCoys - Seizoen 1

Hatfields & McCoys is zo'n mini-serie waar je eens echt lekker voor moet gaan zitten. De afleveringen van 1,5 uur (3 in totaal) vervelen namelijk geen moment en je vraagt je continu af wat er nu weer staat te gebeuren.

Eerst even een korte introductie: wanneer "Devil" Anse Hatfield (Kevin Costner) en Randall McCoy (Bill Paxton) tijdens de Amerikaanse burgeroorlog aan het vechten zijn, besluit Hatfield na het zoveelste gevecht dat het welletjes is geweest en hij deserteert. Deze beslissing draait uiteindelijk uit op de grootste familievete die Amerika tot nu toe heeft gekend. McCoy voelt zich verraden door zijn vriend en vanaf dat moment wordt het van kwaad tot erger.

McCoy vindt het niet meer dan normaal om bij thuiskomt eens even flink verhaal te gaan halen bij Hatfield en nadat er iemand van de familie omgelegd is, komt de serie pas echt op gang. Het leven was destijds weinig waard en dit komt duidelijk naar voren.

Deze beslissing draait uiteindelijk uit op de grootste familievete die Amerika tot nu toe heeft gekend.


Kevin Costner en Bill Paxton spelen hun rollen uitstekend en ook de overige acteurs zijn goed gecast. De serie heeft veel tempo en niemand wordt gespaard. Zelf ben ik er fan van wanneer je niet weet wie er nu weer het loodje gaat leggen en dat is zeker in deze mini-serie het geval.

Zoals het een western betaamt, vliegen de kogels je om de oren, zonder dat het vervelend begint te worden. We volgen de vete van het begin tot aan het eind en gaandeweg krijg je steeds meer informatie over de families en waarom er welke keuzes worden gemaakt.

Eerlijk is eerlijk. Op voorhand had ik niet zoveel op met de serie. Toevallig struikelde ik erover op Netflix op zo'n regenachtige dag waarop je even geen zin hebt in al je lopende series. Daarnaast zijn verhalen over "Amerikaanse grootheden" in Hollywood vaak zwaar overtrokken en staat ze vol met historische fouten, meestal om commerciële redenen. Ook in Hatfield & McCoys kun je vraagtekens zetten bij de historische feiten, maar wanneer je hier overheen kunt kijken dan heb je zeker 4,5 uur plezier.

Zoals het een western betaamt vliegen de kogels je om de oren, zonder dat het vervelend begint te worden


Kortom, de serie zit gewoon heel goed in elkaar. Je smaak is hierin wel belangrijk. De serie is toch een western en dit komt natuurlijk heel duidelijk naar voren. En westerns, ja daar moet je wel een beetje van houden.

Al met al heb ik onwijs genoten van de serie. Het was een zeer welkome afwisseling op al het nieuwe seriegeweld.

Hatfields & McCoys
© History
Volg Hatfields & McCoys
Vorige aflevering
Part 3
Part 3
01x03
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_RonSchoonwater
28 Mei 2017 10:57 -
Inderdaad een erg goede serie. Wat mij opviel is het grote verschil tussen de acteurs en de foto's van de echte mensen waar het op gebaseerd is. Aan die hoofden op de foto's zie je de ontberingen die ze hebben geleden. Ik snap dat dit in de huidige tijd niet te doen is om dit na te spelen, maar in de USA kiezen te toch nog iets te vaak voor uiterlijke schoonheid. Helemaal opvallend bij de vrouwen. De ruige tijd had in die zin toch nog iets meer mogen naklinken. Maar ja, het oog schijnt ook wat te willen ;)
Reageer
Hatfields & McCoys