Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Helgoned geeft "Hell On Wheels - Seizoen 3" een 7.
Geschreven door Helgoned op 25 november 2014.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Hell On Wheels - Seizoen 3

In het derde seizoen van Hell on Wheels is het inmiddels de winter van 1867 en de Union Pacific spoorlijn breidt zich steeds verder naar het westen uit. Hoofdrolspeler Cullen Bohannon (Anson Mount) werkt nog steeds bij deze spoorwegmaatschappij. Dit seizoen zet hij het zoeken van wraak voor de moord op zijn vrouw en dochter op een laag pitje. Hij gaat nu de strijd aan met investeerder Thomas Durant (Colm Meaney, Star Trek: The Next Generation). Het doel van Cullen is om zeggenschap over de Union Pacific te krijgen, terwijl Durant in de gevangenis verblijft. Dat klinkt makkelijker dan het is, want zelfs achter de tralies heeft deze Durant zeer veel invloed. Deze ontwikkelingen passen mooi in het plaatje van de spoorlijn als een noodzakelijke investering voor de toekomst, maar ook een bron van vernieling, uitbuiting en geweld.

The Swede (Christopher Heyerdahl, True Blood) het voormalig hoofd veiligheid van Thomas Durant is een andere belangrijke tegenstander van Cullen. Ditmaal sluit The Swede zich aan bij een mormoonse familie op weg naar Fort Smith. Dat klinkt vrij geweldloos en vredig, maar met The Swede in beeld is dat niet lang het geval. Vorig seizoen was hij al bezig om op een maniakale manier zijn eigen profetische oorlog voor te bereiden, maar dit seizoen doet hij er nog een schepje bovenop. Een andere belangrijke verhaallijn is die van Elam en zijn partner Eva. Zij zorgen samen voor een nieuwe baby. Dit is een hele verantwoordelijkheid voor Elam en betekent ook het nodige voor zijn relatie met Cullen Bohanon. Eva worstelt ondertussen met een depressie en dat betekent uiteraard ook de nodige druk op haar relatie met Elam. Daarnaast is het de vraag of de baby wel van Elam is. In de tweede aflevering, 'Eminent Domain', wordt de krantenjournaliste Louise Ellison (Jennifer Ferrin, The Following) uit New York geïntroduceerd. Haar enige taak lijkt het aan elkaar praten van bepaalde zaken en het geven van achtergrondinformatie. Ik vond haar personage nogal overbodig in de afleveringen tot nu toe.

Hell on Wheels is dit seizoen nog steeds boeiend en spannend om naar te kijken. Er spelen genoeg interessante ontwikkelingen om de kijkers vast te houden. Ik vond het fascinerend hoe de toch al redelijk maniakale The Swede dit seizoen op fraaie wijze nog meer zaken naar zijn hand zet. Het blijft één van de karakters waar je haren recht van overeind gaan staan. Het is de makers van dit seizoen dus gelukt om het tweede seizoen een goed vervolg te geven. Ik geef dit seizoen zelfs een hogere waardering dan het tweede seizoen. Intussen is het vierde seizoen in Amerika in volle gang en zal het vijfde (en laatste) seizoen in twee delen in 2015 en 2016 worden uitgezonden.

De extra’s zijn helaas erg beperkt bij de DVD uitgave. Er is een ongeveer vijf minuten durende samenvatting van het tweede seizoen, altijd handig om het seizoen mee te beginnen. Vervolgens is er een overzicht van dit derde seizoen, ook van ongeveer vijf minuten. Ook is er een viertal korte featurettes over de productie bijgevoegd. Common leidt ons rond op de set in iets minder dan twee minuten, daarnaast treedt hij samen met Dohn-Norwood op in de langste documentaire ‘I’m Building me a Home’ van krap zes minuten. Verder krijgen we informatie over het bouwen van de sets in ‘Building Hell on Wheels’ van drieënhalve minuut en wordt de muziek belicht in ‘Hell on Strings’. Teleurstellend vind ik dat de filmpjes samen maar goed zijn voor tien minuten kijkgenot. De uitgave van het tweede seizoen kende betere extra’s. Tijdens het filmen van dit tweede seizoen twitterde Anson Mount bijvoorbeeld dat de set geëvacueerd moest worden. De Alberta’s Bow en Highwood rivieren traden buiten hun oevers door hevige regenval en de productie lag enkele dagen stil. In de extra’s wordt daarover met geen woord gerept. Een gemiste kans.
Volg Hell On Wheels
Vorige aflevering
Done
Done
05x14
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Hell On Wheels