Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Hotel Römantiek - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 10 Mei 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Hotel Römantiek - Seizoen 2

Datingprogramma’s zijn absoluut niet nieuw op de beeldbuis. Zowat elke zichzelf respecterende zender tracht op één of andere manier wel mensen bij elkaar te brengen. Bijna altijd kiezen ze voor jonge mensen en dat maakt Hotel Römantiek wel een vreemde eend in de bijt. Om de liefde (opnieuw) te vinden moeten de deelnemers aan een belangrijke voorwaarde voldoen; Ze moeten minstens zestig jaar zijn.

Voor dit tweede seizoen trok de ‘heilige’ drievuldigheid van zender Vier Otto-Jan Ham (De Ideale Wereld), Sven de Leijer (De Ideale Wereld) en Frances Lefebure (Café De Mol) naar Portugal met in hun kielzog veertien dames en evenveel heren met maar één doel: de senioren proberen te koppelen.

Het eerste seizoen dat zich afspeelde in Zwitserland leverde toch enkele liefdesparen op waarvan er zes maanden na de uitzending toch nog twee bij elkaar waren. Daarnaast werd het programma goed bekeken en gewaardeerd zodat een tweede seizoen niet kon uitblijven.

Globaal bekeken werd dat tweede seizoen een doorslag van het eerste. Met ludieke opdrachten probeerden de presentatoren te bekijken welke mannen en vrouwen eventueel bij elkaar pasten. Natuurlijk werd dat ook grotendeels door de kandidaten zelf bepaald. Met wie hadden ze een click en met wie niet? Elke avond mochten ze een lijstje maken van de man of vrouw waarmee ze wel eens een romantische avond en nacht wilden doorbrengen. Elke keer leverde dat een koppel op dat met De Zwaan naar een schip werd begeleid waar ze dan samen konden overnachten.

De opdrachten die ze hun kandidaten voorleggen zorgen steeds voor leuk beeldmateriaal maar zijn er wel steeds op gericht om mensen bij elkaar te brengen.



Hotel Römantiek is geen grootse televisie maar wel aangename televisie. Programma’s zoals dit hangen deels af van de deelnemers maar die worden goed gescreend, dus valt of staat zo’n programma met de manier waarop het gepresenteerd wordt. Daarvoor is het trio dat de bejaarden begeleidt uitermate geschikt. De humoristische manier van aanpak zorgt er voor dat zowel de deelnemers als de kijkers een aangenaam gevoel krijgen bij het bekijken van dit datingprogramma. De opdrachten die ze hun kandidaten voorleggen zorgen steeds voor leuk beeldmateriaal maar zijn er wel steeds op gericht om mensen bij elkaar te brengen.

Ook seizoen twee leverde uiteindelijk weer enkele koppels op waarvan er na een half jaar nog twee bij elkaar zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de zoektocht naar kandidaten voor een derde seizoen in volle gang zijn. Hotel Römantiek is pure amusementstelevisie voor jong en oud.

Hotel Römantiek
© Een
Volg Hotel Römantiek
Vorige aflevering
Gloria, Sven en Philippe geven enkele vrijgezellen nog dat laatste zetje
Gloria, Sven en Philippe geven enkele vrijgezellen nog dat laatste zetje
05x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Hotel Römantiek