Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
House of the Dragon zal een korter tweede seizoen krijgen met het oog op een langer termijnplan van HBO

House of the Dragon zal een korter tweede seizoen krijgen met het oog op een langer termijnplan van HBO

Het komende tweede seizoen van HBO's House of the Dragon zal bestaan uit acht afleveringen, twee minder dan het eerste seizoen. Het maakt deel uit van een langer termijnplan voor de serie, waarbij een derde seizoen zo goed als zeker is.
Er zijn berichten dat de makers van House of the Dragon de serie in ieder geval drie of vier seizoenen willen geven. Nieuwssite Deadline heeft gehoord dat uitvoerend producent en showrunner Ryan Condal, in samenwerking met auteur en uitvoerend producent George R.R. Martin, een stapje terug heeft gedaan toen het tweede seizoen in elkaar werd gezet om de serie, die volgt op Martins Fire & Blood, in grote lijnen te bekijken en de algemene verhaallijn uit te werken, inclusief hoe de verhalen van seizoen tot seizoen moeten worden opgedeeld en welke gevechten wanneer moeten worden opgenomen.

House of the Dragon

Als onderdeel daarvan heeft Deadline gehoord dat het derde seizoen al in kaart is gebracht en wellicht groen licht krijgt, waarbij HBO serieus overweegt om verder te gaan met scripts, casting en een productieplan, omdat ook het netwerk probeert aan de lange termijn te denken in plaats van seizoen na seizoen. Nu een deel van het plot die oorspronkelijk bedoeld was voor het tweede seizoen, waaronder een groot gevecht, naar het derde seizoen verhuist, is het nu waarschijnlijker dat de serie vier seizoenen zal duren, maar dat is nog niet vastgesteld, omdat Condal en Martin heen en weer blijven sparren over het aantal seizoenen (drie of vier) dat optimaal zou zijn om het volledige verhaal te vertellen, aldus de bronnen.

In de prequel serie staat de Targaryen dynastie op het toppunt van haar macht, met meer dan vijftien draken onder haar juk. De meeste rijken, echt of ingebeeld, vallen van zulke hoogten af. In het geval van de Targaryens begint hun langzame val bijna 193 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones, als koning Viserys Targaryen breekt met een eeuw traditie door zijn dochter Rhaenyra tot erfgenaam van de IJzeren Troon te benoemen. Maar wanneer Viserys later een zoon verwekt, is het hof geschokt wanneer Rhaenyra haar status als zijn erfgenaam behoudt, en zaait het zaad van verdeeldheid in het rijk.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten