Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Castingnieuws voor tweede seizoen van HBO's House of the Dragon

Castingnieuws voor tweede seizoen van HBO's House of the Dragon

House of the Dragon seizoen twee kondigt zijn eerste belangrijke nieuw gecaste acteurs en hun personages aan, waaronder Alicents broer en een machtige heks.
Kort nadat het filmen van het tweede seizoen van House of the Dragon begon, zijn eerste grote castings aangekondigd, waaronder enkele nieuwe machtsspelers in de huizen Hightower en Strong. The Dance of the Dragons gaat met volle kracht van start nadat in de finale van het eerste seizoen Lucerys Velaryon werd verslonden door Aemond Targaryens monsterlijke draak Vhagar, waardoor Rhaenyra op oorlogspad ging. Eerder deze maand werdt het filmen voor House of the Dragon seizoen twee aangekondigd met een gedetailleerd beeld van de IJzeren Troon.

Nu, kort nadat de camera's begonnen te draaien, komen de eerste grote toevoegingen voor House of the Dragon seizoen twee. Volgens Variety zijn de eerste vier nieuw aangetrokken acteurs en hun personages Gayle Rankin als Alys Rivers, Simon Russell Beale als Ser Simon Strong, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Abubakar Salim als Alyn of Hull.



Allereerst en vooral een van de meest intrigerende toevoegingen aan het tweede seizoen van House of the Dragon is Gayle Rankin (foto), die vooral bekend is als Sheila the She-Wolf in Netflix' worstelserie GLOW. In Westeros zal de Schotse actrice de rol spelen van Alys Rivers die, zoals haar naam al aangeeft, een bastaard is uit de Riverlands. In George R.R. Martin's Fire & Blood waarop House of the Dragon gebaseerd is, is Alys een krachtige heks uit Harrenhal die mystieke visioenen over de toekomst heeft en een belangrijke bondgenoot wordt voor de Groenen.

Simon Russell Beale, een van de grootste Engelse toneelacteurs van zijn generatie, zal Ser Simon Strong spelen, een doorgewinterde ridder die nu de Castellan van Harrenhal is nadat zijn achterneef, Lord Larys alias Clubfoot, de dood van Lyonel en Harwin in het eerste seizoen heeft georkestreerd. Zoals deze castings suggereren, zal Harrenhal een strategisch bolwerk zijn in seizoen twee. Beale speelde televisierollen in onder andere ITV's Vanity Fair (2018) en Showtime's Penny Dreadful.



Verder zal Freddie Fox (foto) Ser Gwayne Hightower spelen, de broer van Alicent en een officier van de stadswacht. De 34-jarige Fox speelde onder andere in Apple TV's Slow Horses, ITV's White House Farm en Netflix's The Crown.

Tenslotte zal Abubakar Salim (HBO's Raised by Wolves (2020), Sky One's Jamestown) Alyn of Hull spelen, een zeeman in de Velaryon vloot die diende in de Stepstones campagne.

De eerste rolverdelingen voor House of the Dragon seizoen twee bevatten een intrigerende mix van nieuwe acteurs en personages, maar omdat het tweede seizoen de omvang van de serie drastisch uitbreidt, moeten er nog veel meer belangrijke spelers gecast worden. Lord Cregan Stark ontbreekt opvallend genoeg in deze eerste vier aankondigingen, en fans zullen waarschijnlijk hopen dat Henry Cavill (The Witcher) wordt gecast. Met House of the Dragon seizoen twee nu aan het filmen, zou er snel meer informatie over de nieuwe personages moeten komen.

Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen van House of the Dragon.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten