Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Tweede seizoen van House of the Dragon in zomer 2024

Tweede seizoen van House of the Dragon in zomer 2024

House of the Dragon keert volgende zomer officieel terug naar HBO.
Het tweede seizoen van de spin-off van Game of Thrones zal aan het begin van de zomer van 2024 verschijnen, zoals het netwerk dat eigendom is van Warner Bros. Discovery al lang van plan was.

Het nieuws werd bevestigd door Casey Bloys tijdens een HBO-evenement in New York, waar leden van de pers de eerste trailer voor het tweede seizoen te zien kregen.

House of the Dragon

De serie, die klaar is met filmen en momenteel in postproductie is, kon grotendeels doorgaan met filmen tijdens de zomer omdat het een grotendeels Britse cast heeft met Equity-contracten in plaats van SAG-AFTRA-contracten.

Elders zei Bloys dat men hoopt dat A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, de nieuwste Game of Thrones-prequel, in de lente begint met filmen.

Deze serie kreeg in april groen licht en is gebaseerd op de Dunk & Egg fantasieromans van George R.R. Martin. De Game of Thrones prequel-serie is geschreven en geproduceerd door Martin en Ira Parker. House of the Dragon co-bedenker/uitvoerend producent/showrunner Ryan Condal en Vince Gerardis zullen ook uitvoerend produceren.

House of the Dragon speelt zich 172 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en vertelt het verhaal van House Targaryen.

Hoofdrollen zijn weggelegd voor Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Sonoya Mizuno en Rhys Ifans.

Ryan Condal en George R.R. Martin produceren samen met Sara Hess, Vince Gerardis, seizoen twee-regisseur Alan Taylor en seizoen één-regisseur/co-showrunner Miguel Sapochnik.

Seizoen twee zal bestaan uit acht afleveringen in plaats van tien, twee minder dan seizoen één. Het maakt deel uit van een lange termijnplan voor de serie, waarbij HBO ook groen licht overweegt voor een derde seizoen.

Hieronder kun je een preview bekijken voor seizoen twee van House of the Dragon.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Futsudo
18 november 2023, 21:23
The Hollywood Reporter vroeg regisseur Clare Kilner hoe het komt dat seizoen 2 korter is.

Kilner geeft aan dat er per aflevering een hoop gebeurt en dat het soms moeilijk is om ze in het standaard tijdslot van een uur te krijgen. Showrunner Ryan Condal heeft volgens Kilner besloten om de eerste en laatste aflevering extra speciaal te maken vol emotionele momenten.

De suggestie lijkt te zijn dat die twee afleveringen langer zijn dan gemiddeld of om meer budget vragen, waardoor het seizoen in totaal minder afleveringen kan krijgen.
0
Log in om een reactie achter te laten